Hlavní obsah

Kouče Realu Ramose Liverpool kromě výhry ničím nepřekvapil

MADRID

Španělský Real Madrid podlehl v úvodním osmifinále Ligy mistrů na svém stadiónu anglickému Liverpoolu 0:1 a v odvetě za čtrnáct dní bude mít co dohánět. „Pokud předvedeme kvalitní výkon, můžeme vyhrát kdekoli,“ řekl pro stránky UEFA trenér Bílého baletu Juande Ramos. Předčasně se neraduje ani kouč Liverpoolu Rafa Benitez. „Hráči budou muset vynaložit ještě hodně úsilí, aby se dostali do čtvrtfinále,“ poznamenal.

Článek

„Hra obou mužstev byla hodně svázána taktikou, z čehož vyplynulo i malé množství gólových šancí. Liverpool čekal na svoji příležitost a v závěru se po standardní situaci prosadil,“ zhodnotil duel na Santiago Bernabeu kouč Realu Juande Ramos, jehož hra soupeře ničím nepřekvapila. „Co jsem však nepředpokládal, byla naše porážka,“ povzdechl si.

Real nyní musí za každou cenu uspět na Anfield Road, aby se podíval do další fáze milionářské soutěže. K postupu španělský velkoklub a úřadující mistr La ligy musí vyhrát, přičemž po výsledku 1:0 pro madridský celek by se prodlužovalo. „Chtěli jsme vstřelit první branku, ale to se nám nepovedlo. Proto se nyní musíme pokusit vyhrát na hřišti soupeře,“ je si vědom Ramos.

Výhru nepřeceňuje ani Ramosův krajan na trenérské lavičce Liverpoolu Rafael Benitez. „Vítězství je důležité, ale jsme pouze v polovině. Dobrý výkon musíme předvést i v odvetě. Abychom postoupili, budou muset hráči vynaložit ještě hodně úsilí,“ nechal se slyšet po utkání Benitez.

Výhodou pro Liverpool podle jeho manažera byl fakt, že Real byl hodně odvážný směrem dopředu. „Útočil v hodně lidech, což vytvářelo okénka v obraně. Naše hra byla založena na šanci skórovat z rychlého protiútoku,“ prozradil taktiku, se kterou šel Liverpool do prestižního duelu.

Po hodině hry musel hřiště opustit španělský kanonýr ve službách anglického celku Fernando Torres. „Již dříve cítil ostrou bolest v kotníku, ale doktor řekl, že může pokračovat. Ve druhé půli začal kulhat a nevypadal dobře, proto jsme se rozhodli ho vystřídat,“ objasnil situaci kolem čtyřiadvacetiletého forvarda. „Možná přijde o několik zápasů,“ dodal Benitez, který se musel v utkání obejít bez kapitána Stevena Gerrarda. „Do poslední chvíle jsme nevěděli, jestli bude moci nastoupit nebo ne,“ řekl kouč.

Reklama

Související témata: