Hlavní obsah

Kouč Sportingu Bento po debaklu od Bayernu: Po třetím gólu to byl chaos

Bavorský Bayern Mnichov smetl v úvodním osmifinále Ligy mistrů Sporting Lisabon na jeho půdě drtivým vítězstvím 5:0 a jednou nohou je ve čtvrtfinále. Kouč Bayernu Jürgen Klinsmann si po zápase pochvaloval produktivitu svých svěřenců a útočný fotbal. Na druhé straně trenér domácích Paulo Bento odmítl svalit vinu pouze na obránce. „Po třetím gólu se celý tým ocitl v chaosu,“ nemohl Bento výsledku uvěřit.

Článek

Klinsmann byl nadmíru spokojen s tím, jak se jeho svěřenci dokázali na osmifinálový duel proti portugalskému celku připravit. „Věděli jsme, že bude nezbytně nutné ubránit se počátečnímu tlaku Sportingu. V úvodu jsme měli i trochu štěstí, ale to k fotbalu patří,“ nechal se slyšet kouč na stránkách uefa.com.

Poté však už vzali otěže zápasu do svých rukou hráči německého celku. Úřadovat začal především francouzský reprezentant Franck Ribéry, jenž chvíli před poločasem po sólu otevřel skóre. Po hodině hry se prosadil Miroslav Klose a chvíli nato opět Ribéry, tentokráte z pokutového kopu. Na konečných 5:0 pro Bayern uzavřel dvěma góly v poslední desetiminutovce italský kanonýr Luca Toni, jenž nastoupil s lehkým zraněním.

„Musíme v podobných výkonech pokračovat i v dalších zápasech. Zvládli jsme v prvních dvaceti minutách udržet čisté konto a pak jsme si uvědomili, jaký respekt z nás Sporting má. Dát pět branek je skvělé, otevřelo nám to brány do čtvrtfinále. Nesmíme se ale uspokojit, protože Sporting hrál zvláště v prvním poločase velmi dobře,“ řekl Klinsmann.

Zlom nastal po třetí brance

Trenér domácího Sportingu Lisabon odmítl svalit veškerou vinu na obrannou čtveřici. „V tomto složení jsme odehráli mnoho a mnoho utkání. Není vinou obrany, že jsme prohráli,“ bránil defenzivu mužstva. Zlom podle něho nastal po třetí brance, o kterou se z pokutového kopu postaral Ribéry. „Jakákoli organizace hry se vypařila a naše psychika šla prudce dolů,“ smutnil.

Po poločasovém výsledku 1:0 pro hosty ale blížícímu se debaklu nic nenasvědčovalo. „Prohrávat po první půli jsme si nezasloužili, hráli jsme dobrý fotbal,“ poznamenal Bento. Po změně stran mohl portugalský celek vyrovnat, místo toho však přišly dvě branky hostů v rozmezí šesti minut. „V mužstvu nastal chaos.  Neměli jsme možnosti pokračovat ve hře a pokusit se skórovat proti silnému a vyzrálému soupeři,“ složil Bayernu poklonu.

„Výsledek je opravdu krutý. Vytvořili jsme si spoustu šancí, především v první půli, ale neproměnili jsme je. Přitom ještě v sobotu proti Benfice bylo vše perfektní, dnes tomu ale bylo jinak. To je život,“ řekl po středečním zápase Bento a pokračoval: „Ačkoli víme, že proti nám stál silný soupeř, výsledky jako tento nejsou v této fázi Ligy mistrů příliš obvyklé. Musíme si všechny chyby důkladně zanalyzovat a ukázat osobnost a charakter v příštím utkání v Portu.“

Reklama