Hlavní obsah

Manchester vyřadil z Ligy mistrů Inter, Barcelona přestřílela Lyon

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, když v odvetném utkání osmifinále na Old Trafford porazili Inter 2:0. Do dalších bojů prestižní soutěže postoupila také Barcelona, která na domácí půdě přestřílela Lyon 5:2. Po bezbrankové remíze s Atlétikem Madrid v soutěži pokračují také fotbalisté Porta. Arsenal postoupil přes AS Řím až po penaltách.

Článek

Úvodní zápas mezi Manchesterm United a Interem branku nepřinesl, diváci na Old Trafford na úvodní zásah čekali pouhé čtyři minuty. Po centru z rohového kopu hlavou otevřel skóre navrátilec do sestavy Rudých ďáblů Nemanja Vidič. Inter mohl vyrovnat po půlhodině hry, Ibrahimovičova střela ale skončila jen na břevnu. Manchesteru se povedl nástup i do druhé půle, když ve 49. minutě zvýšil po Rooneyho přihrávce Cristiano Ronaldo. Manchester zvítězil 2:0.

Barcelona o svém postupu přes Lyon rozhodla do konce prvního poločasu. Ve 25. minutě rozradostnil Nou Camp Thierry Henry. Už o další dvě minuty později vybídl k dalšímu skórování francouzského reprezentanta Xavi. Henry se tváří v tvář brankáři Llorisovi nemýlil. Třetí branku přidal po krásném sólu Lionel Messi. Již na 4:0 zvyšoval dvě minuty před koncem první půle Samuel Eto’o. Lyon se ale nevzdal. Ještě do konce první půle snížil hlavou Makoun a ve 48. minutě přidal druhou branku po přízemním centru z pravé strany Juninho. Barcelona si však postup pohlídala, v nastaveném čase navíc vstřelil na konečných 5:2 Keita.

Do čtvrtfinále proklouzli také fotbalisté Porta, kteří v úvodním utkání na hřišti Atlétika Madrid vybojovali remízu 2:2. V odvetném utkání na španělské půdě branka nepadla a portugalský celek si tak zajistil postup do další fáze soutěže.

Arsenal v prvním utkání přivítal AS Řím na své půdě a zvítězil 1:0. Italský celek smazal jednogólovou ztrátu již v 9. minutě, v níž vyrovnal Juan. Více branek v Římě nepadlo a o postupujícím musely rozhodnout pokutové kopy. O tom, že nakonec postoupí londýnský tým, rozhodla neproměněná penalta Tonetta.

Výsledky odvet osmifinále Ligy mistrů:
FC Porto - Atlético Madrid 0:0
Rozhodčí: Vink (Niz.). První zápas: 2:2, postoupilo Porto.
FC Barcelona - Olympique Lyon 5:2 (4:1)
Branky: 25. a 27. Henry, 40. Messi, 43. Eto'o, 90. Keita - 44. Makoun, 48. Juninho. Rozhodčí: Övrebö (Nor). ČK: 90. Juninho. První zápas: 1:1, postoupila Barcelona.
Manchester United - Inter Milán 2:0 (1:0)
Branky: 4. Vidič, 49. Ronaldo. Rozhodčí: Stark (Něm.). První zápas: 0:0, postoupil Manchester.
AS Řím - FC Arsenal 1:0 po prodl. (1:0, 1:0), na penalty 6:7
Branka: 9. Juan. Penalty proměnili: Pizarro, Baptista, Montella, Totti, Aquilani, Riise - Van Persie, Walcott, Nasri, Denilson, Touré, Sagna, Diaby. Neproměnili: Vučinič, Toneto - Eduardo. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). První zápas: 0:1, postoupil Arsenal.

Reklama

Související témata: