Hlavní obsah

Mise splněna, radoval se po postupu Manchesteru kouč Ferguson

MANCHESTER

Po odvetném zápase osmifinále Ligy mistrů mezi Manchesterem United a Interem Milán měl mnohem více důvodů ke spokojenosti trenér anglického celku Alex Ferguson. Jeho svěřenci totiž italský celek porazili 2:0 a po bezbrankové remíze z úvodního duelu postoupili do další fáze soutěže. „Jsem si jistý, že ve čtvrtfinále budeme ještě silnější,“ řekl manažer vítězného týmu.

Článek

Ráz zápasu dal do značné míry gól Vidiče ze čtvrté minuty. „Začali jsme dobře, ale po vstřelené brance jsme Interu nechali hodně prostoru a v závěru poločasu jsme byli rádi, že jsme neinkasovali,“ řekl pro oficiální web UEFA Ferguson, jenž měl z výhry nad Interem neobyčejnou radost. „Porazili jsme velmi silný tým navzdory několika chybám, které jsme udělali. Jsem si jistý, že ve čtvrtfinále budeme ještě silnější,“ myslí si Skot.

Do odvety s Interem vsadil Ferguson na zkušenost. „Inter staví na zkušených hráčích, proto jsem se rozhodl udělat to samé, když jsem od první minuty na trávník poslal Giggse se Scholesem,“ poznamenal kouč, podle něhož Manchesteru výrazně pomohla i další brzká trefa v začátku druhé půle. „Inter na nás tlačil ve středu hřiště, ale naše obrana se s tím dobře vypořádal. Jsem moc rád, jakým způsobem jsme zvládli tuto misi,“ radoval se.

United postoupili zaslouženě

Smutný byl na druhé straně kouč Interu a Fergusonův dobrý známý Jose Mourinho. „United si postup zasloužili, protože dvakrát udrželi čisté konto a vstřelili dvě branky,“ připomněl fakta portugalský kouč, jenž dříve působil mimo jiné na lavičce londýnské Chelsea. „Musíme výsledek brát takový, jaký je. To ale neznamená, že jsme hráli špatně. Stáli jsme před mocným soupeřem,“ řekl po utkání.

„Na začátku obou poločasů jsme dostali gól, ale navzdory tomu jsme si vytvořili tři velmi dobré šance a dvakrát jsme trefili brankovou konstrukci,“ smutnil Mourinho, jehož dalším cílem je úspěch v italské Serii A.

Velkou výhodou United je podle Mourinha stabilizovaný kádr. „Hrají ve stejném složení jako loni, výjimkou je pouze Berbatov. Tento tým je pohromadě již pět nebo šest sezón. Hráči odevzdávají maximum a s takovou mohou slavit triumf na všech frontách,“ naznačil šance United na zisk pěti trofejí v letošní sezóně.

Reklama

Související témata: