Hlavní obsah

Barcelona zbořila plány Lyonu už v prvním poločase

BARCELONA

Fotbalisté španělské Barcelony přehráli v odvetě osmifinále Ligy mistrů francouzského mistra Olympique Lyon vysoko 5:2 a po zásluze mohou slavit postup do čtvrtfinále. O výsledku utkání rozhodla již úvodní pětačtyřicetiminutovka, kterou katalánský klub vyhrál 4:1. „Byla to dobrá hra, nic víc,“ řekl stroze, jakoby z postupu ani neměl radost, kouč Barcelony Pepe Guardiola.

Článek

Jasným výsledkem 5:2 přehráli svěřenci kouče Guardioly francouzského mistra Olympique Lyon. „Hráli jsme dobře. Zvláště v prvním poločase se nám vše dařilo. Po přestávce jsme udělali několik chyb, ale brzy jsme hru zlepšili,“ pochvaloval si trenér a dodal, že hra se musela líbit i divákům. „Je skvělé sledovat, jak se zaplněný Nou Camp baví,“ řekl po utkání Guardiola, jemuž je jedno, kdo bude soupeřem Barcelony v dalším kole: „V této fázi soutěže si nevyberete, každý soupeř je silný.“

Guardiola zároveň pochválil kolektivní výkon týmu a vyzdvihl záložníky. „Ve středové řadě máme kvalitu v podání Xaviho a Iniesty,“ řekl na adresu základních kamenů sestavy Barcy a pochvaloval si, jak jeho svěřenci uhlídali Benzemu a nedali soupeři, potažmo Juninhovi, možnost zahrávat standardní situace z okolí vápna.

Sílu Barcelony uznal i kouč Lyonu Claude Puel. „Domácí byli lepší a k postupu jim gratuluji. My jsme však přijeli do Španělska vyhrát, což se nám bohužel nepodařilo. Důvodem byl především fakt, že nás Barcelona nenechala hrát naši hru,“ smutnil Puel na stránkách UEFA.

Podle Puela rozhodl o osudu utkání již první poločas. „Přesto jsem věřil, že můžeme zápas zvrátit, ale nepodařilo se. Chtěli jsme na Nou Campu odehrát dobré utkání a zvítězit, ale naše plány se po prvním poločase rozplynuly,“ řekl po utkání a dodal, že Lyonu nyní nezbývá nic jiného, než se soustředit na obhajobu mistrovského titulu ve francouzské lize.

Reklama

Související témata: