Hlavní obsah

Ronaldo pokřtil nejlehčí kopačku důležitým gólem

MANCHESTER

Hvězdný záložník Manchesteru United Cristiano Ronaldo plánuje, že v létě zapracuje na zlepšení své rychlosti se sprinterským fenoménem Usainem Boltem. A ani při výběru svého vybavení portugalský fotbalista neponechává nic náhodě, aby jej náhodou něco na hřišti nebrzdilo.

Článek

Ronaldo ve středečním duelu Ligy mistrů proti Interu Milán poprvé nazul nejlehčí kopačku všech dob Nike Mercurial Vapor Superfly, vážící jen 185 gramů. A druhou brankou v utkání hned zpečetil postup "Rudých ďáblů" do čtvrtfinále soutěže.

"V těch kopačkách se hraje perfektně," liboval si Ronaldo. Na straně poražených v nových rudých 'střelkách' naopak smutnil útočník Zlatan Ibrahimovic, který také kopačky jako jedna z hlavních hvězd Nike dostal s Ronaldem jako první, ale švédský forvard své dvě velké šance spálil. "Hra je stále rychlejší. Proto i hráči musejí myslet, reagovat a hrát rychleji, a tato kopačka nám k tomu pomáhá," líčil Ibrahimovic ještě před tím, než musel vstřebat zklamání z vyřazení v soutěži.

V čem spočívá kouzlo převratné kopačky, za níž zájemce musí vysázet necelých 8000 korun? Je lehká jako papír a opírá se o nejnovější technologie a materiály. Technologie Flywire má chodidlo zpevňovat přesně v místě, kde je to v daný okamžik nutné. Naopak spotřeba ultratenkého materiálu na svršek boty je omezena na naprosté minimum. Podrážka je zase vyrobena z uhlíkových vláken a kolíky jsou také lehčí než obvykle.

Na nové kopačky se brzy mohou těšit i elitní čeští hráči. Reprezentanti Milan Baroš, Martin Fenin, Jan Polák, Michal Kadlec a možná i Tomáš Rosický, pokud už bude připravený nastoupit po vleklém zranění, je dostanou před důležitým dubnovým zápasem kvalifikace mistrovství světa proti Slovensku.

Reklama