Hlavní obsah

Úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů přinesla dvě remízy

PRAHA

Dva nerozhodné výsledky přinesla úvodní čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů. Obhájce trofeje Manchester United dokázal v závěru otočit nepříznivý stav proti FC Porto, které ale minutu před koncem srovnalo. Nadějnou remízu 1:1 si z Villarrealu veze londýnský Arsenal. Odvety jsou na programu příští týden.

Článek

Porto, které v posledních třech venkovních zápasech Ligy mistrů pokaždé vstřelilo dva góly, odstartovalo na Old Trafford skvěle. Už v 5. minutě nezvládl odkop mladíček Evans, k míči se dostal Cristian Rodrigues a přízemní střelou překonal van der Sara.

Po čtvrthodině ale katastrofálně chyboval Bruno Alves. Hostující stoper přihrál malou domů tak laxně, že míč dostal do běhu Wayne Rooney a pohodlně vyrovnal.

Fotbalisté Manchesteru United oslavují gól Waynea Rooneyho (uprostřed) v utkání proti Portu.foto: ČTK/AP/Jon Super

Po přestávce se domácí zlepšili a zatlačili soupeře před jeho branku. Šance ale Manchester dlouho nedokázal využít a mohl být rád, že sudí neposoudil zákrok střídajícího Tevéze na Hulka v pokutovém území jako faul.

Právě Carlos Tévez poslal anglického šampióna do vedení. Ronney elegantní patičkou kolem nešťastníka Alvese našel svého kolegu v útoku a Argentinec nezaváhal. Nadšení domácích příznivců ale bleskově zchladil Mariano, který v 89. minutě po chybě obrany Rudých ďáblů vyrovnal na konečných 2:2.

Dva senzační góly

Villarreal šel proti Arsenalu do vedení v 10. minutě. Nechytatelnou bombou překonal Almuniu španělský mistr Evropy Marcos Senna.

Kanonýři vyrovnali v 66. minutě po parádní akcie Emmanuela Adebayora. Ten si zpracoval centr Fábregase na prsou a střelou přes hlavu nedal domácímu brankáři šanci.

Odvety se hrají příští týden.

Úvodní čtvrtfinálová utkání Ligy mistrů:
FC Villarreal - FC Arsenal  1:1 (1:0)
Branky: 10. Senna - 66. Adebayor. Rozhodčí: Övrebo - Holen, Nebben (všichni Nor.). ŽK: Song, Adebayor, Fabregas, Nasri (všichni Arsenal).
Villarreal: Diego - Angel, Diego Godin, Gonzalo Rodriguez, Capdevila - Cani (46. Mati Fernández), Senna, Eguren, Ariel Ibagaza (79. Guille Franco) - Joseba Llorente (70. Pirés), Rossi. Trenér: Pellegrini.
Arsenal: Almunia (28. Fabianski) - Sagna, Toure, Gallas (43. Djourou), Clichy - Denilson, Song, Fabregas, Walcott (78. Eboué) - Nasri, Adebayor. Trenér: Wenger.
Manchester United - FC Porto 2:2 (1:1)
Branky: 15. Rooney, 85. Tévez - 4. Rodríguez, 89. Mariano. Rozhodčí: Plautz - Zauner, Eder (všichni Rak.). Diváci: 76 000.
Manchester United: Van der Sar - O´Shea, Vidič, Evans (72. G. Neville), Evra - Fletcher, Carrick, Scholes (72. Tévez) - Cristiano Ronaldo, Pak Či-song (59. Giggs) - Rooney. Trenér: Ferguson.
FC Porto: Helton - Sapunaru, Rolando, Bruno Alves, Cissokho - Lucho, Fernando, Raul Meireles (79. Tomás Costa, 90.+4 Madrid) - Lisandro, Hulk, Rodríguez (79. Mariano). Trenér: Ferreira.

Reklama

Související témata: