Hlavní obsah

Čech má s Chelsea namířeno do semifinále LM, Barcelona rozmetala Bayern

mv, thSport.cz

Souboj anglických gigantů v Lize mistrů mezi domácím Liverpoolem a Chelsea vyzněl do odvetného duelu na Stamford Bridge lépe pro Blues. Ti se dokázali oklepat z úvodní branky Torrese a utkání vyhráli 3:1. Dvěma góly se blýsknul srbský talent Ivanovič. Ve druhém utkání přejela Barcelona německého mistra Bayern 4:0 a má stejně jako Chelsea nakročeno mezi čtyři nejlepší týmy Evropy.

Článek
Fotogalerie

Vzpomínku na víkendový debakl ve Wolfsburgu připravila Barcelona na svém hřišti pro fotbalisty Bayernu Mnichov. Svého soka vyprovodila do odvety čtyřgólovým výpraskem, když všechny góly dala v prvním poločase. Střelecký koncert načal v 9. minutě Lionel Messi a o čtyři minuty později navázal na mladého Argentince zkušený Kamerunec Samuel Eto´o.

Radost fotbalistů Barcelonyfoto: Reuters/Albert Gea

Jako Alenka v říši divů si musel připadat brankář německého mistra Butt, když lovil míč ze sítě potřetí. Ve 38. minutě se opět trefil Messi poté, co špičkou kopačky usměrnil míč na hranici malého vápna. Tragické představení hostujícího celku završil v prvním poločase Thierry Henry. Dvě minuty před koncem půle zamířil přesně k tyči poté, co celou akci připravil Messi kličkovanou přes děravou německou defenzivu.

Fotbaloví fanoušci datují v Lize mistrů souboje Chelsea s Liverpoolem nepřetržitě od sezóny 2004/05. Jednou se rivalové z britských ostrovů střetli v základní skupině, třikrát jejich souboj určil finalistu Champions League. Ve středu se ujal vedení Liverpool po gólu Fernanda Torrese, ale hosté do konce poločasu srovnali stav. Ve 39. minutě si na centr ze značky rohového kopu naskočil srbský talent Branislav Ivanovič a přesnou hlavičkou srovnal stav.

Žolík trenéra Blues Hiddinka se vytáhl také po přestávce. V 52. nejprve vykopl míč z kopačky Drogby na brankové čáře Carragher, ale o deset minut později již hosté vedli. Ivanovič byl znovu trestuhodně opomenut obranou Liverpoolu v pokutovém území a „odvděčil“ se přesnou hlavičkou, která znamenala vedení Chelsea. Šok pro fanoušky Reds si nechal Drogba do 67. minuty. Útočník Pobřeží slonoviny překonal gólmana Reinu po rychlém brejku a bleskovém zakončení.

Radost kapitána Chelsea Johna Terryho (vpravo) a smutek na straně Liverpoolu v podání Fernanda Torresefoto: Reuters/Phil Noble

Do odvetných utkání tak má lepší výchozí pozici Chelsea, které k postupu do semifinále nejprestižnější klubové fotbalové soutěže světa stačí na svém hřišti prohrát i 0:2. Šance Bayernu na postup mezi nejlepší čtyři týmy Evropy jsou jen v rovině teorie, německé mužstvo by muselo zdolat španělský velkoklub o pět branek.

Středeční čtvrtfinále Ligy mistrů:
Barcelona - Bayern Mnichov 4:0 (4:0)
Branka: 9. a 38. Messi, 13. Eto´o, 43. Henry.
Liverpool - Chelsea 1:3 (1:1)ON-LINE
Branka: 6. Torres - 39. a 62. Ivanovič, 67. Drogba.

Reklama

Související témata: