Hlavní obsah

Získali jsme do odvety skvělou výhodu, pochvaluje si Čech

Český fotbalový brankář Petr Čech si pochvaluje středeční výkon Chelsea, která si přivezla z úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů v Liverpoolu nečekanou výhru 3:1. Reprezentační gólman považuje příznivý výsledek z Anfield Road za velkou výhodu do odvety a doufá, že jeho tým za týden stvrdí postup. V domácím prostředí chce Chelsea vstřelit aspoň jeden gól.

Článek
Fotogalerie

"Stále jsme teprve v poločase, ale myslím, že máme před odvetou skvělou výhodu. Je výborné vést 3:1, je to pro nás skvělý výsledek. Nyní jsme favoritem, pro Liverpool bude velmi těžké v odvetě třikrát skórovat," uvedl Čech v rozhovoru pro britská média. "Můžeme klidně prohrát 0:2 a stejně postoupíme, ale je jasné, že na to spoléhat nebudeme. Budeme chtít doma vstřelit aspoň jednu branku," doplnil na svých webových stránkách.

Úvod středečního duelu přitom nenasvědčoval tomu, že by Chelsea měla zlomit prokletí z posledních zápasů na Anfield Road. Už v šesté minutě zůstal ve vápně hostů nepokrytý ostrostřelec Torres a český brankář se po jeho ráně natahoval marně.

Otevřený fotbal

"Nezačalo to pro nás vůbec dobře, odstartovali jsme hrozně. Po několika minutách jsme prohrávali 0:1, což byla ta poslední věc, kterou jsme chtěli. Ale skvěle jsme zareagovali a nakonec mohli dát dokonce ještě víc gólů," mínil Čech.

Ještě předtím než Chelsea zásluhou srbského zadáka Branislava Ivanoviče vyrovnala, selhal ve dvou velkých příležitostech kanonýr Didier Drogda. "Mohli jsme odpovědět hned po inkasovaném gólu, ale neproměnili jsme naše šance. Naštěstí Branislav vstřelil z rohových kopů dva góly a hlavně ten druhý přišel v tom nejlepším možném čase. Pak už Liverpool riskoval a my jsme měli prostor na brejky, z čehož se zrodila třetí branka," pochvaloval si Čech.

Chelsea prý dostala za úkol hrát otevřený fotbal. "Před zápasem jsme věděli, že musíme být optimisticky naladěni a snažit se udělat vše pro to, abychom dali gól. Nechtěli jsme čekat. Dobře jsme si přihrávali, zůstali organizovaní a dali góly. To byl klíč k úspěchu," dodal spokojeně.

Reklama

Související témata: