Hlavní obsah

Liverpool cítí proti Chelsea v Lize mistrů šanci, Bayern chce Barcelonu porazit

Kouč fotbalistů Liverpoolu Rafael Benitez chce v úterní odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů udělat pro postup přes Chelsea cokoli. Třeba i riskovat zdraví svého kapitána Stevena Gerrarda, kterého chce postavit, i když není ještě zcela fit. Hráči Blues před týdnem vyhráli 3:1, a stejně jako Barcelona v duelu s Bayernem Mnichov jsou blízko semifinále, pátému v posledních šesti letech.

Článek

Liverpool selhal v prvním čtvrtfinále před týdnem proti Chelsea, když nedokázal udržet vedení a nakonec doma prohrál 1:3, což představuje v pohárové matematice  téměř konečnou. Kdo vstřelí tři góly venku, ten byl měl na 99 procent postoupit dál. S tím ovšem nesouhlasí kouč Reds Benitez a proti Čechovi a spol. chce postavit i kapitána Gerrarda, jenž se ještě pořádně nezotavil ze zranění natažených třísel, v pondělí však trénink již absolvoval.

S Gerrardem a Torresem to půjde

"Nešlo by o velký risk, kdybychom Gerrarda použili,“ řekl pro BBC kouč Liverpoolu Benitez. „Samozřejmě by bylo špatné ztratit hráče na deset až čtrnáct dní, ale mělo by to vliv jen na jedno utkání. Jde o promyšlený risk. Už nás mnozí odepsali, ale se Stevenem Gerrardem a Fernandem Torresem na hřišti máme šanci,“ věří španělský trenér.

Nejen Benitez, ale celý Liverpool vzpomíná na slavné finále Ligy mistrů z roku 2005, kdy Reds po prohraném prvním poločase famózně zvrátili nepříznivé skóre 0:3. Aktuálně druhý tým anglické Premier League by tehdejší úspěch rád napodobil i tentokrát proti Chelsea. „Zkušenost z istanbulského finále nám pomůže. Je to zářný příklad toho, jak se dá zvrátit nepříznivé skóre,“ myslí si hlavní muž na lavičce Liverpoolu.

"V této sezóně jsme navíc už na Stamford Bridge výhru slavili. Ukončili jsme jejich sérii domácích zápasů bez prohry, což nám dodalo ohromné sebevědomí,“ je si jistý Benitez. „Může se nám to povést i tentokrát, když budeme tahat za jeden provaz a podaří se nám vstřelit brzký gól,“ dodal.

Bayern chce Barcelonu alespoň porazit

Před druhým úterním čtvrtfinálovým zápasem jsou karty rozdány ještě jednoznačněji. Barcelona totiž před týdnem rozstřílela na vlastním hřišti mnichovský Bayern 4:0 a odveta v Allianz aréně by měla být už jen formální záležitostí. To si ale nemyslí ani jeden z trenérů. „Bylo by nerealistické tvrdit, že chceme postoupit. Chceme ale udělat všechno pro to, abychom vyhráli,“ tvrdí před mnichovským duelem kouč domácích Jürgen Klinsmann.

Nic o podcenění nechce slyšet ani kouč Katalánců Josep Guardiola. „Jednou nohou sice už jsme v semifinále, ale Bayern bereme velice vážně,“ poznamenal kouč Barcelony. „Nemáme právo myslet si, že už jsme tam, když jsme odehráli zatím jen jedno kolo. Máme dobrou pozici, ale ve sportu se může stát cokoliv,“ dodal Guardiola, jenž do utkání namísto Henryho, jehož v pondělí sužovaly velké teploty, nasadí na levou strany zálohy Hleba.

Úterní program čtvrtfinálových odvet (začátky ve 20:45):
Bayern Mnichov - FC Barcelona (první zápas 0:4, rozhodčí Rosetti - It.), živě vysílá ČT 4
Chelsea - FC Liverpool (3:1, Medina Cantalejo - Šp.), živě vysílá ČT 2, on-line reportáž na Sport.cz

Reklama