Hlavní obsah

Čech nebyl proti Liverpoolu ve své kůži, všiml si kouč Hiddink

PRAHA

Spekulovalo se, jestli dokáže dát Liverpool Petru Čechovi tři góly. V úterním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů mu dali Reds rovnou čtyři. I přesto, že si v utkání Big Pete vybral nejednu slabší chvilku, postoupili Blues do semifinále po remíze 4:4. „Brankář má právo jednou za čas na to, aby mu zápas nevyšel. On ale zůstane dobrým gólmanem,“ řekl pro Daily Mail kouč Chelsea Guus Hiddink.

Článek

Když už to v úterý vypadalo, že si jde na Stamford Bridge za postupem Liverpool, domácí Chelsea se chytla a dala najevo, že si postup ujít nenechá. Tak tomu bylo v utkání hned dvakrát. Hráči Blues nejprve otočili z 0:2 na 3:2 a minutu před koncem zase Lampard svým druhým gólem potopil naděje hostů, když vyrovnal na konečných 4:4.

Lamparda těší vnitřní síla Chelsea

„Liverpool má skvělý tým a proto se dokázal do zápasu takhle vrátit,“ sklonila poklonu soupeři ikona Chelsea Frank Lampard. „V prvním poločase jsme se hledali. Nedokázali jsme se do utkání pořádně dostat, ale charakter, který jsme ukázali po poločase nám dokazuje, že disponujeme velkou duševní sílou,“ dodal.

Co se honilo hlavou brankáři Chelsea Petru Čechovi, když podcenil situaci při prvním gólu zápasu a ze standardní situace se nechal nachytat Aureliem, neví možná ani on sám. O tom, že to nebyl nejlepší zápas české reprezentační brankářské jedničky ví dobře i sám trenér Chelsea Guus Hiddink.

Čech má nárok na výpadek 

„Čech je inteligentní a sebekritický. Ví, že neměl nejlepší období proti Boltonu a stejně tak i tentokrát. Bylo na něm znát, že si úplně nevěří,“ všiml si Hiddink. „Brankář má ale právo jednou za čas na to, aby mu zápas nevyšel. On ale zůstane dobrým gólmanem,“ věří nizozemský stratég.

To Drogba už hleděl do semifinále na nového soupeře Barcelonu. „Proti nim to bude ohromně těžký zápas, ale chcete-li vyhrát Ligu mistrů, musíte přejít i přes takto silné týmy,“ ví dobře reprezentant Pobřeží slonoviny. „Možná jsme v prvním poločase ztratili nervy, ale touha po postupu nás dovedla dál,“ poznamenal.

Reklama