Hlavní obsah

Chelsea vytočila v semifinále Ligy mistrů hráče Barcelony antifotbalem

PRAHA

Urputná defenziva a disciplinovaná hra dozadu. To je hlavní charakteristika hry, kterou v úterním úvodním semifinále Ligy mistrů předváděli na půdě Barcelony fotbalisté londýnské Chelsea s bezchybným Petrem Čechem v bráně. Domácí se snažili, přesto ani oni bezbrankové remíze nezabránili. „Ta jedenáctka proti nám vůbec hrát nechtěla,“ stěžoval si domácí záložník Andrés Iniesta.

Článek

V úterním večeru oba týmy na stadiónu v Barceloně divákům příliš fotbalové krásy nenabídly. V prvním poločase promarnil obrovskou příležitost po chybě Márqueze Drogba, jenž domácího gólmana Valdese ani nadvakrát nepřekonal.

Domácí, hrající po celé utkání aktivněji, se těžko dokázali prosadit přes defenzivní val Blues. Když už se jim povedlo, odvrátil nebezpečí gólman Petr Čech. Nebo letěl pokus Katalánců mimo tři tyče.

Jakou hru však na Nou Campu v úterý předváděla Chelsea, nedokázal pochopit záložník Barcelony Andrés Iniesta. Toho vytočil antifotbal, prezentovaný svěřenci Guuse Hiddinka. „My jsme se snažili hrát fotbal, útočit a skórovat, ale ta jedenáctka proti nám vůbec hrát nechtěla,“ zlobil se po utkání čiperný záložník Barcelony.

Barcelona věři ve spravedlnost

„A tak se na Ostrovy stěhujeme po remíze z prvního zápasu. Jedeme tam s velkou motivací vstřelit gól a vyhrát,“ nechal se slyšet pětatřicetinásobný reprezentant posledních evropských šampiónů. „Doufám, že se spravedlnost ukáže a my budeme ve finále,“ dodal čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník, jenž se po zbytek sezóny bude muset obejít bez svého spoluhráče Márqueze, jenž si v zápase přivodil vážné zranění kolene.

Že bude hrát Chelsea ve svém londýnském stánku aktivněji, věří zkušený záložník Blues Frank Lampard. „Půjde úplně o jiný zápas,“ je si jistý reprezentant Albionu. „Oba týmy mohou stále postoupit. Pro nás je uhraná bezbranková remíza dobrá, stejně tak může být ale výhodná pro Barcelonu. Pokud se jí podaří v odvetě vstřelit branku, budeme to mít hodně těžké,“ uvědomuje si na Sky Sports Lampard.

Chelsea musí potit krev

Podle zadáka Barcelony Daniela Alvese to bude mít Chelsea za týden na domácí půdě v odvetě velmi těžké, jestli bude chtít slavit postup. „Musela by potit krev,“ nebál se pro goal.com silného vyjádření bek, jenž se v úterním zápase nejednou  střetl ve tvrdém souboji s hráčem Blues Bosingwou.

„Chelsea k nám přijela remizovat a pokusit se, abychom neskórovali. To je přesně jejich styl hry a ten se nezmění ani v odvetném utkání,“ myslí si Alves. „ My ale jedeme na Stamford Bridge plni optimismu, budeme chtít pokračovat v naší hře a vytvářet si příležitosti. Semifinále je stále otevřené, věřím, že si šance vyprodukujeme i v Londýně,“ dodal brazilský reprezentant.

Reklama

Související témata: