Hlavní obsah

Manchester United a Arsenal si v semifinále Ligy mistrů nic darovat nechtějí

PRAHA

Ve středečním zápase semifinále Ligy mistrů si fotbalisté Manchesteru United s Arsenalem Londýn užijí svou premiéru ve vzájemném utkání v evropské soutěži. Ačkoliv se Rudí ďáblové střetli s anglickým týmem v evropských pohárech již pětkrát a Kanonýři čtyřikrát, až nyní se tito dva giganti prvně střetnou proti sobě. Utkání můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Již 205krát se v klubové historii Manchester United střetl s Arsenalem. Statistika je mírně příznivější pro Rudé ďábly, kteří slavili vítězství v dvaaosmdesáti zápasech. Kanonýři naopak vyhráli v 78 utkáních, zbylých pětačtyřicet střetnutí skončilo nerozhodně. Tentokrát ovšem na Old Trafford nikoho historické statistiky nezajímají, oba dva týmy si chtějí vypracovat co nejlepší pozici do odvety, která je na programu za týden.

Ferguson sní o obhajobě

„Říkám si, že by bylo skvělé, kdybychom jako první tým obhájili titul v Lize mistrů,“ nechal se slyšet pro goal.com trenér Ferguson. „Nikdo neříká, že to bude jednoduchá záležitost. Abychom přes Arsenal přešli, určitě budeme potřebovat kus štěstí a aby se nám vyhnula zranění,“ přeje si zkušený Skot na lavičce Rudých ďáblů.

Manchester United je v semifinále Champions League pošesté, přičemž mezi njelepší čtveřicí nechyběl v posledních dvou letech. Rudé ďábly může navíc těšit, že již ve třiadvaceti zápasech v soutěži v řadě nepoznali hořkost porážky, čímž tým z Old Trafford vytvořil rekord Ligy mistrů. Naposledy je přemohl AC Milán 3:0 před dvěma lety právě v semifinále.

Pro Arsenal zase mluví skutečnost, že ze svých čtyř účastí nebyl nikdy ze semifinále vyřazený. Pokud se Adebayorovi a spol. podaří ve středu večer Manchester porazit, oslaví hostující celek jubilejní stou výhru v evropských pohárech a padesátou v Lize mistrů.

Wenger chce LM vyhrát co nejdříve

„Toto je okamžik, na který jsme čekali. V něm chceme ukázat, jak je k postupu důležitý výsledek z prvního duelu,“ řekl kouč Arsenalu Arséne Wenger. „Nevím, jaké bych měl pocity, kdybychom Champions League nevyhráli. Jsem ovšem optimistou. Věřím, že tuto soutěž vyhrajeme. Čím dříve, tím lépe,“ dodal.

Na straně domácích může svůj 800. start v klubové historii slavit veterán Ryan Giggs. Je otázkou, zda-li budou moci Kanonýři postavit Silvestreho, jehož trápí záda, nebo levého beka Gibbse, který má problémy s kotníkem. Jejich spoluhráči Clichy a Van Persie jsou oba ze hry, zatímco Rus Aršavin oprávnění k účasti v zápase nemá. Na podzim hrál evropské poháry za Petrohrad.

Zápas mezi Manchesterem United a Arsenalem začína ve 20:45, přímý přenos vysílá ČT2, on-line přenos můžete sledovat na stránkách Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Manchester: Van der Sar - O´Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Ronaldo, Berbatov, Rooney.
Arsenal: Almunia - Eboué, Touré, Djourou, Gibbs - Walcott, Fabregas, Denilson, Nasri - Adebayor, Bendtner.

Reklama

Související témata: