Hlavní obsah

Manchester vydřel z anglického souboje gól náskoku do odvety

Fotbalisté Manchesteru United zvítězili v prvním semifinálovém utkání Ligy mistrů nad Arsenalem 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral už v 17. minutě John O'Shea. Přestože měli domácí na Old Trafford více ze hry, kromě břevna Cristiana Ronalda z druhého poločasu již další branku vstřelit nedokázali. Odveta se hraje na hřišti Arsenalu 5. května

Článek

V ryze anglickém semifinále oba soupeři dlouho neotáleli a rozjeli ofenzivní fotbal, který by jim vynesl výhodnější pozici do odvety. A protože výrazně lépe začal domácí tým, měl také několik nadějných šancí, aby se dostali do vedení. Ujala se ale až ta třetí v 17. minutě, kdy se po rohu odrazil míč do nekrytého prostoru a O'Shea z voleje neměl problém proměnit svou pozici ve vedoucí gól.

Již předtím a také ve zbytku prvního poločasu však hostující gólman Almunia vyhrával souboje s domácími hráči vysoko na body. Už před gólem totiž neuspěl nehlídaný Tevez, podobně dopadl na konci první půlhodiny v krátkém rozmezí také Ronaldo - brankář zneškodnil jeho hlavičku a pak také pokus nohou.

Brejky se Arsenalu příliš nedařily

Hosté hráli opatrně, chtěli si odvézt naději pro domácí zápas. Jejich rychlé akce ale několikrát obranu Manchesteru pozlobily, i když na jejich konci nebyly žádné možnosti. Jediný trochu zajímavější pokus vyslal směrem k domácí brance Fabregas, ovšem jeho rána šla přímo na Van der Sara.

V druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Manchester byl aktivnější, měl míč na svých kopačkách, ale stále častěji ztroskotával na nepřesných finálních přihrávkách.

V 69. minutě však nepotřeboval Ronaldo pomoc od spoluhráčů, pustil se směrem k šestnáctce a více než z 20 metrů vyslal jedovatou ránu, která se odrazila od břevna. Nepříjemně vypadal také pokus Carricka, jenž vyslal přízemní střelu těsně vedle Almuniovy pravé tyče.

Jenže druhý domácí gól už nepřišel, a tak největší radost měli diváci z toho, že se na hřišti nakonec přece jen dostal jejich miláček Giggs, oslavil 800. zápas v klubovém dresu a připomněl tak svojí věrností klubovou legendu Bobbyho Charltona. Toho před utkáním za celoživotní přínos fotbalu ocenil šéf UEFA Michel Platini.

Manchester United - FC Arsenal 1:0 (1:0)
Branka: 17. O'Shea. Rozhodčí: Bo Larsen - Sorneby, Norrestrand (všichni Dán.). ŽK: Tevez (Manchester). Diváci: 76 000.
Manchester: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand (88. Ewans), Vidič, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson (56. Giggs) - C. Ronaldo, Tevez (56. Berbatov) - Rooney. Trenér: Ferguson.
Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Silvestre, Gibbs - Song, Diaby - Walcott (71. Bendtner), Fabregas, Nasri - Adebayor (83. Eduardo). Trenér: Wenger.

Reklama

Související témata: