Hlavní obsah

Jsme outsideři, přes Manchester ale postoupíme, tvrdil před odvetou kouč Arsenalu

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United mají v úterním odvetném semifinále Ligy mistrů na hřišti Arsenalu Londýn blízko k postupu do finále a tudíž i k obhajobě loňského triumfu. Mimochodem, stali by se prvním týmem v historii, jemuž by se něco podobného povedlo. Zda se jim to podaří, sledujte v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Manchester drží před odvetou trumfy ve svých rukou, neboť v první semifinálové partii Ligy mistrů vyhrál před týdnem doma 1:0. Jenže Arsenal také touží po tom, aby se dostal po třech letech letech zase do finále. Musel by ale zvládnout drobnou "maličkost" - poprvé v evropských pohárech porazit anglický tým, což se mu nikdy v minulosti nepovedlo.

„Jsem si jistý, že předvedeme výkon, který nám postup zaručí,“ tvrdí před klíčovým duelem odhodlaně kouč Kanonýrů Wenger. „Hrajeme doma, kde máme v Lize mistrů dobrou bilanci. Uvědomuji si, že jsme pro mnoho lidí outsiderem, ale věřím, že můžeme uspět,“ dodal zkušený Francouz a naznačil, že si hodně slibuje od domácího prostředí, kde Arsenal v Lize mistrů neprohrál už 24 zápasů.

Poslední souboj dvou velkých rivalů z Ostrovů skončil před týdnem na Old Trafford vítězstvím Manchesteru United vítězstvím 1:0, když se o jediný zápis do listiny střelců postaral v 17. minutě O´Shea. Rudí ďáblové mohli výhru několikrát pojistit, proti byl ovšem dobře chytající brankář Kanonýrů Almunia.

Arsenal si věří

„i kdyby se Manchesteru podařilo vsítit gó, nestojí před námi žádný nepřekonatelný úkol,“ nechal se slyšet Wenger, kterého vedoucí tým anglické Premier League nijak nestraší a jeho famózní bilance v Lize mistrů rovněž ne. A to přesto, že Rudí ďáblové v Lize mistrů neprohráli již čtyřiadvacet utkání v řadě!  Přitom aby Arsenal mohl po třech letech pomýšlet na finále, musí United nejen porazit, ale i přestřílet. Vítězství o gól mu totiž nestačí.

Trenér hostí Sir Alex Ferguson nechal o víkendovém kole anglické ligy odpočívat brankáře Van der Sara, Carricka, Fletchera a stopera Ferdinanda, ale pro úterní klání má všechny k dispozici. Slavného Skota na lavičce Rudých ďáblů potěšila hlavně lékařská zpráva, která vyvrátila domněnky, že by urostlý zadák Ferdinand byl vážněji zraněn.

„Je hrozně důležité mít Ria Ferdinanda na hřišti. Měli jsme o jeho zdraví velké starosti, když musel v prvním utkání semifinále minulou středu ze hřiště a následně vykašlal krev. Naštěstí to nebylo tak vážné, aby musel vynechat úterní odvetu,“ poznamenal sedmašedesátiletý Ferguson.

Rooney s karetní hrozbou

Kouče Manchesteru potěšilo i to, že do klíčového zápasu o římské finále může postavit nejlepší hráče, jež má k dispozici. „Jsme hrozně rádi, že se dali všichni dohromady. Na takovéto zápasy je potřeba mít po ruce co nejvíc hráčů,“ liboval si trenér Ferguson.

Přesto starosti má. Hlavně o hráče, kteří nastoupí k semifinálové odvetě s hrozbou, že pokud obdrží žlutou kartu, nevyběhnou 27. května na Stadio Olimpico v Římě. Mezi nimi jsou Patrice Evra, Carlos Tevez a hlavně Wayne Rooney, který v minulosti už nejednou ukázal, že má problém udržet svůj temperament na uzdě.

„Nemusím to s Waynem probírat. Zná všechny okolnosti a není třeba, abych to s ním zvlášť řešil. Je to vyzrálý mladý hráč a ví moc dobře, o co jde. Musí být disciplinovaný, což on většinou bývá,“ zachovává klid Ferguson.

Úterní zápas mezi Arsenalem a Manchesterem United začíná ve 20:45. Řídit jej bude rozhodčí Roberto Rosetti z Itálie. Přímý přenos odvysílá ČT2, on-line reportáž sledujte na Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Silvestre, Gibbs - Diaby, Song - Walcott, Fabregas, Nasri - Adebayor.
Manchester: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Fletcher, Carrick, Anderson - Ronaldo, Tevez - Rooney.

Reklama

Související témata: