Hlavní obsah

Manchester je ve finále Ligy mistrů, na Arsenalu rozhodl za 11 minut

PRAHA

Fotbalisté Manchesteru United si po roce opět zahrají finále Ligy mistrů. Tým Sira Alexe Fergusona zvítězil v úterním odvetném duelu na hřišti Arsenalu po brance Parka Či-songa a dvou zásazích Cristiana Ronalda 3:1 a po jednobrankové domácí výhře otevřel bránu Olympijského stadiónu v Římě, kde se 27. května hraje finálový duel. V něm může Manchester opět narazit na Chelsea, již čeká semifinálová odveta proti Barceloně ve středu.

Článek

Smrtící úvod předvedli fotbalisté z Manchesteru na Emirates Stadium. Na časomíře ještě neuběhlo ani osm minut, když při obranném zákroku podklouzl Gibbs a před Park Či-songem se znenadání otevřela šance, kterou korejský záložník bez okolků využil a poslal míč za Almuniova záda.

A ještě než se ohromení fanoušci Gunners stačili vzpamatovat, přišel druhý šok: Van Persie v 11. minutě fauloval Ronalda a portugalský kouzelník z přímého kopu namířil z 25 metrů přesně k bližší tyči. A jen o chvíli později pálil jedovatě Rooney, Almunia ale vytáhl míč na roh.

Hráči Arsenalu se snažili tvořit hru, jejich koncovka ale byla bezzubá. Střely domácích mířící v první půli na branku Van der Sara šly spočítat na prstech jedné ruky a nizozemský gólman s nimi neměl žádnou práci. Výpady Manchesteru byly nebezpečnější, Almunia ale další zvýšení náskoku před přestávkou nepřipustil.

To ovšem přestalo platit po patnácti minutách druhé půle, kdy Manchester předvedl učebnicový brejk po ose Park - Rooney - Ronaldo, který přidal třetí zářez United. Na straně Arsenalu měl čestný gól na noze Bendtner, jeho rána ale skončila na boční síti. Domácí se dočkali až v 76. minutě, kdy Fletcher poslal v pokutovém území na trávník Fabregase, musel předčasně do sprch a nařízenou penaltu nekompromisně proměnil Van Persie. Na víc ale domácí hráči neměli a Manchester mohl slavit zasloužený postup.

United si zahrají finále prestižní klubové soutěže podruhé v řadě. Loni v moskevských Lužnikách Fergusonův tým vyhrál duel o ušatý pohár v ceně 180 tisíc korun po penaltovém rozstřelu nad Chelsea a s londýnským klubem se může střetnout i letos v Římě. Třetí anglický klub v semifinále Ligy mistrů čeká ve středu odveta s Barcelonou, v úvodním střetnutí uhráli Blues i s přispěním brankáře Petra Čecha na hřišti soupeře cennou bezbrankovou remízu.

Liga mistrů - odveta semifinále
Arsenal FC - Manchester United 1:3 (0:2)
Branky: 76. Van Persie z pen. - 11. a 61. C. Ronaldo, 8. Pak Či-song. Rozhodčí: Rosetti - Calcagno, Ayroldi (všichni It.). ŽK: Nasri, Adebayor, Eboué (všichni Arsenal). ČK: 75. Fletcher (Manchester). Diváci: 62 000. První zápas 0:1, postupuje Manchester United.
Arsenal: Almunia - Sagna, Touré, Djourou, Gibbs (46. Eboué) - Walcott (63. Bendtner), Fabregas, Song, Nasri - Van Persie (79. Vela), Adebayor. Trenér: Wenger.
Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra (65. Rafael) - Fletcher, Carrick, Pak Či-song - C. Ronaldo, Anderson (63. Giggs) - Rooney (66. Berbatov). Trenér: Ferguson.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články