Hlavní obsah

VIDEO: Postoupili jsme, smál se Ronaldo. A vy se divíte?!

Jen další překážka, přes kterou bylo třeba přejít. I tak je možno vidět tým Arsenalu z perspektivy Manchesteru United, který londýnskému rivalovi v úterním utkání semifinále Ligy mistrů po výhře 3:1 zavřel cestu do finále. Naopak Cristiano Ronaldo a spol. jsou na nejlepší cestě za historicky první obhajobou v Champions League. „Stále jsem věřil, že se nám soutěž podaří vyhrát,“ přiznal Portugalec.

Článek

V klidu si mohou nyní hráči Manchesteru ve středu vychutnat druhé semifinále mezi Chelsea a Barcelonou. Cristianu Ronaldovi, jenž dvěma góly v úterý pomohl Arsenal porazit, je vcelku jedno, koho jeho tým ve finále vyzve. Podle portugalského reprezentanta to bude Manchester, kdo bude 27. května na římském Stadio Olimpico slavit s pohárem nad hlavou. „Pořád jsem věřil, že Ligu mistrů znovu vyhrajeme,“ nebál se přiznat Ronaldo. „O to jsme se celou dobu snažili a teď jsme ve finále, takže k obhajobě máme velkou příležitost,“ dodal.

„Nebyl to nijak jednoduchý zápas. Arsenal má velice dobrý tým, a proto jsou tři branky vstřelené na jejich hřišti opravdu úžasné,“ těšilo po utkání šťastného střelce dvou branek. „Celé mužstvo šlapalo na jedničku a my si zasloužili postoupit do finále,“ dodal Ronaldo.

Lítost nad Fletcherem

Také on se vyjádřil na adresu smutného muže večera Darrena Fletchera, jenž si za faul na Fábregase vysloužil červenou kartu. Skotský reprezentant se tak v Římě na finále bude dívat jen z tribuny. „Jsem za Darrena ohromně zklamaný. Odehrál většinu zápasů a nyní mu finále ujde. Zasloužil by si ho, ale takový je fotbal,“ zakončil aktuálně nejlepší hráč světa.

Také nad Waynem Rooneym visela hrozba, že se v případě obdržení žluté karty do finále nepodívá. Anglický reprezentant ovšem odehrál zápas nejen po stránce disciplíny excelentně, a tak mohl při střídání v 66. minutě Berbatovem odcházet ze hřiště s vědomím, že za tři týdny bude moci i on přispět k obhajobě triumfu.

Brzy bylo hotovo

„Chtěli jsme útočit ve správný čas a naštěstí jsme dokázali vstřelit góly,“ měl radost Rooney, jenž po hodině hry přihrával v brejku Ronaldovi na třetí gól. „Už když jsme dali druhou branku, bylo v podstatě po zápase,“ dodal. A koho by si Rooney do finále přál? „Je jedno jestli to bude Chelsea nebo Barcelona, proti oběma by to bylo moc těžké,“ zakončil obávaný střelec.

Vyřazení Arsenalu ze semifinále znamená, že ani tentokrát Kanonýři na cennou trofej v Champions League nedosáhnou. To si samozřejmě uvědomoval i útočník londýnského celku Emmanuel Adebayor. „Už je to moc dlouho, co se na Arsenalu slavil nějaký triumf. Já jsem přišel do týmu v roce 2006, a je mi líto, že jsme za ty tři roky ničeho nedosáhli,“ kál se Adebayor.

Reklama

Související témata: