Hlavní obsah

Chelsea chce Barcelonu v Lize mistrů přehrát intelektem a emocemi

PRAHA

Bude to londýnská Chelsea, nebo katalánská Barcelona, kdo se 27. května postaví ve finále Ligy mistrů obhájci Manchesteru United? O tom ve středu rozhodne druhé semifinále, do něhož oba celky vstupují s bezbrankovou remízou, kterou před týdnem uhrály na Nou Campu. „Určitě musíme hrát opatrně, jinak se proti takovému týmu ani hrát nedá,“ nabádá své spoluhráče z Chelsea Frank Lampard.

Článek

„Proti jednomu z nejlepších týmů na světě musíte hrát velice inteligentně. Nyní se každá chybička může hrubě vymstít,“ uvědomuje si domácí trenér Guus Hiddink. „Současně ale nelze hrát bez emocí. Když tomu tak je, může to váš tým přibrzdit. Proto je třeba tyto dva styly propojit,“ dodal nizozemský kouč na lavičce Londýňanů.

Prodloužení nechce ani jedno mužstvo

Barcelona byla na vlastním trávníku v prvním semifinále aktivnější, ale proti precizně hrající defenzívě opírající se o výkon českého brankáře Petra Čecha se prosadit nedokázala. Neuspěl ale ani Didier Drogba v jediné a největší šanci Chelsea, když po chybě Marqueze gólmana Barcelony Valdese také nepřekonal.

Jak tým ze západního Londýna, tak svěřenci Josepa Guardioly jdou do odvetného zápasu s tím, že musí skórovat. Jedině tak se totiž vyhnou prodloužení a případným penaltám. Podobné rozuzlení si nepřeje ani ikona Blues Frank Lampard. „Je to  vyrovnané. My máme výhodu domácího prostředí, Barceloně naopak nahrává v případě vstřeleného gólu pohárová matematika,“ poznamenal Lampard. „Určitě musíme hrát opatrně, jinak se proti soupeři kalibru Barcelony ani hrát nedá. Ovšem určitě bychom neměli zapomínat na ofenzívu, v níž jsme totiž nejlepší,“ dodal anglický reprezentant.

Absence v obou táborech

Kouč Chelsea Guus Hiddink postrádá zraněnou dvojicí Deco a Ricardo Carvalho, mimo jsou pochopitelně i Joe Cole a Paolo Ferreira. Trenér Barcelony Gurdiola zase nemůže počítat s distancovaným Puyolem a Marquezem, jenž se zranil v prvním semifinále a pro zbytek sezóny se na trávník už také nedostane.

O tom, že středeční odvetný zápas nemá předem jasného favorita, vypovídá i anketa na stránkách Sport.cz. Ve středu k 13. hodině byl mezi šesti tisíci čtenáři hlasujícími o vítězi semifinálového duelu a postupujícím de facto nerozhodný 50:50.

Utkání, v němž by Barcelona ráda navázala na své poslední vystoupení ve španělské La Lize, kde na půdě Realu Madrid vyhrála vysoko 6:2, začíná ve středu ve 20:45, hlavním rozhodčím je Nor Tom Henning Övrebö. Přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž sledujte na Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex, Terry, A. Cole - Essien, Mikel, Ballack, Lampard, Malouda - Drogba.
Barcelona: Valdes - Daniel Alves, Piqué, Caceres, Abidal - Xavi, Yaya Touré, Iniesta - Messi, Eto´o, Henry.

Reklama