Hlavní obsah

Čech si s Chelsea letos finále Ligy mistrů nezahraje, postupuje Barcelona

PRAHA

Fotbalisté Chelsea si v letošním ročníku Ligy mistrů finále nezahrají. Do toho postoupili hráči Barcelony, kteří na Stamford Bridge remizovali v odvetném semifinálovém utkání 1:1. Chelsea vedla od 9. minuty po brance Essiena, postup Španělům vystřelil v nastaveném čase Iniesta. Barcelona se utká o prestižní trofej s Manchesterem United.

Článek

Hosté ze Španělska nastoupili do odvetného zápasu se třemi útočníky, zatímco v sestavě Blues operoval na hrotu osamocený Drogba. Na hřišti to však v prvních minutách vidět nebylo. Krátce po zahájení mohl jít sám na brankáře právě útočník Pobřeží slonoviny. Zradilo ho ale zpracování. Přesto to byli domácí, kteří se radovali z branky jako první. V deváté minutě totiž obránci Barcelony zblokovali centr Lamparda, míč se snesl k Essienovi, který z voleje napálil míč do břevna, odkud se odrazil do sítě.

Lehce opaření hosté se pokusili kontrovat, Daniel Alves ze standardní situace branku Čecha minul. Na druhé straně jen centimetry dělily hlavičku Terryho od skórování. Po půlhodině hry mohl jít opět do samostatného úniku Drogba. Forvarda Blues ale znovu neposlechlo zpracování a Abidal ho o míč ve spolupráci s brankářem Valdesem obral.

I po výměně stran se hosté marně snažili dobýt branku Petra Čecha. Častěji drželi míč na svých kopačkách, nebezpečnější přesto byli Blues. Po pohledné akci Londýňanů v 52. minutě se před brankářem sám zjevil Drogba, jehož střelu brilantním zákrokem zlikvidoval Victor Valdes.

Sen o vyrovnání Barcelony dostal vážnou trhlinu v 67. minutě, v níž Drogba posunul míč na nabíhajícího Anelku, který se sám řítil na gólmana. Zezadu ho ale zfauloval Abidal a Francouz se skácel k zemi. Rozhodčí ukázal zadákovi katalánského týmu červenou kartu.

Vše již nasvědčovalo tomu, že se bude opakovat historie a finále si proti Manchesteru zahrají opět fotbalisté Chelsea. Rozhodnutí však přišlo v nastaveném čase. V tom z hranice pokutového území napřáhl Iniesta a nechytatelnou ranou překonal Petra Čecha. Po bezbrankovém úvodním duelu se z postupu radovali fotbalisté Barcelony, kteří se 27. května střetnou ve finále v Římě s Manchesterem United.

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:
Chelsea - FC Barcelona 1:1 (1:0)
Branky: 9. Essien - 90.+3 Iniesta. Rozhodčí: Övrebö - Holen, Nebben (všichni Nor.). ŽK: Essien, Alex, Ballack, Drogba - Alves, Eto'o, Iniesta. ČK: 66. Abidal (Barcelona). Diváci: 37.857. První zápas 0:0, postoupila Barcelona.
Chelsea: Čech - Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole - Anelka, Lampard, Essien, Ballack, Malouda - Drogba (72. Belletti). Trenér: Hiddink.
Barcelona: Valdés - Alves, Touré, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets (85. Krkic), Keita - Messi, Iniesta (90. Gudjohnsen), Eto'o (90. Sylvinho). Trenér: Guardiola.

Reklama

Související témata: