Hlavní obsah

Loni proseděl vyloučený Fletcher finále mezi náhradníky, letos bude jen na tribuně

PRAHA

Smutný hrdina! Zatímco všichni Rudí ďáblové jásali, skotský reprezentant Darren Fletcher postup do finále Ligy mistrů obrečel. Čtvrthodiny před koncem úterní semifinálové partie mezi Manchesterem United a Arsenalem uviděl červenou a musel z placu. Při loňském moskevském finále Champions League seděl jen na lavičce náhradníků, letos si 27. května zase nezahraje.

Článek

Fotbal je krutý, pětadvacetiletý záložník Manchesteru Fletcher to už ví. Loni proseděl celé finále Ligy mistrů, prodloužení i závěrečný penaltový rozstřel mezi Manchesterem a Chelsea jen mezi náhradníky, letos ani mezi nimi nebude.

„Je mi ho líto. Určitě bych ho postavil,“ dokázal se po postupu svého týmu do finále vžít do pocitů Fletchera kouč Manchesteru Alex Ferguson. „Je to skvělý hráč, který toho spoustu naběhá a dře ve prospěch celého mužstva,“ přidával.

Fletcher musel ze hřiště čtvrthodiny před koncem odvetné semifinálové partie s Arsenalem, kdy skopl v šestnáctce kapitána Arsenalu Cesca Fabregase. „Nejdřív ale zasáhl míč,“ bránil svého svěřence Ferguson. „Opravdu to bylo přísné vyloučení,“ uznal i trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Žádost nakonec podána nebyla

Bezprostředně po utkání koketovalo vedení Manchesteru s myšlenkou, že požádá Evropskou fotbalovou unii o pardon pro Fletchera. Trvalo to ale jen chvíli...

„Nic s tím nenaděláme, takže o milost pro Fletchera žádat nebudeme a ani odvolávat se nemíníme,“ konstatoval Ferguson.

Věděl, že by jeho Manchester stejně neuspěl, protože UEFA vyloučení nebo distanc pro žluté karty nepromíjí. Pavel Nedvěd, který v roce 2003 dostal v odvetném semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid druhou žlutou a o vysněné finále proti AC Milán rovněž přišel, by o tom mohl vyprávět.

UEFA verdikty sudích nemění a milost neudílí, i kdyby třeba sudí dodatečně uznal, že udělalo chybu a vyloučení bylo příliš přísné. Jen jediná výjimka existuje - to když rozhodčí ukáže omylem červenou kartu jinému hráči, což se ovšem v úterý na Arsenalu nestalo.

Reklama

Související témata: