Hlavní obsah

VIDEO: Je to zkur... zneuctění zápasu, řval na sudího Drogba po vyřazení

PRAHA

Emotivní dohra hráčů Chelsea, která následovala po středečním vyřazení ze semifinále Ligy mistrů od Barcelony, může mít pro některé aktéry nepříjemnou dohru. Rozhněvaný Michael Ballack viděl v závěru žlutou kartu poté, co se sápal na arbitra, nejvíc rozběsněný Didier Drogba ovšem ve výpadech na rozhodčího pokračoval i v tunelu poté, co jej kamery zachytily při odhodu ze hřiště úplně nepříčetného.

Článek

Jedno je jasné už nyní. Norský rozhodčí Övrebö se v utkání dopustil fatálních přehmatů. Například Chelsea neodpískal dobré čtyři penalty, na druhé straně měla i Barcelona během utkání několikrát důvod cítit se ukřivděně. To, když v 66. minutě dostal červenou kartu Abidal za faul na Anelku, který jednoznačně nemohly potvrdit ani kamery přítomné na stadiónu.

Zápas pod taktovkou severského sudího vygradoval až do nastaveného času, kdy ještě stále Chelsea držela postup za těsné vedení 1:0 po gólu Essiena z 8. minuty. Namísto avizovaných čtyř minut nastavení se diváci na Stamford Bridge dočkali minut sedm, v nichž se tedy děly věci. Barcelona se dostala k první pořádné střele, kterou Iniesta přetavil v parádní gól, se kterým Petr Čech v brance Blues moc dělat nemohl. Následně hostující hráči zahráli ve vlastním vápně znovu rukou, ani tentokrát ovšem rozhodčí do píšťalky nefoukl.

Výpad Drogby v tunelu

Kamery rozběsněného Drogbu už v tunelu nezachytily, deník The Sun ovšem přichází s výpovědí jednoho z očitých svědků. „Drogba šel tunelem vedle rozhodčího Övrebröa a pořád na něj řval. Vypadal při tom jak šílenec, jako by se pomátl. Měl před sudím obličej jen na pár centimetrů a nepřestával hulákat.“ Sudí nehnul brvou a útočník Pobřeží slonoviny pokračoval: “Je to zkur.... zneuctění zápasu, jak jste to mohl dopustit?“ ječel Drogba.

Forvard Blues měl očividně důvod nesouhlasit s výroky sudího, přesto tvář profesionála po zápase neudržel. Jeho výpady vůči arbitrovi se tak bude zabývat výbor UEFA na svém nejbližší zasedání. „Plně chápu vášně a zklamání hráčů,“ zastal se svých svěřenců zdrcený kouč Chelsea Guus Hiddink. „Nešlo jen o jedno špatné rozhodnutí, těch bylo hned několik,“ dodal.

Že by spiknutí?

Kapitán Blues John Terry dokonce mluvil v duchu možného komplotu. „Slovo spiknutí možná není správné,“ řekl pro The Times stoper domácích. „Lidé říkají, že bychom se neměli takhle chovat. Faktem ovšem zůstává, že šest výroků rozhodčího před zraky čtyřiceti tisíc diváků na stadiónu bylo proti nám. A že nám sudí nepísknul ani jeden, to je hodně neobvyklé,“ řekl Terry.

„Nechci používat slovo podvod, to je vaše slovo,“ odvětil Terry novináři na tiskové konferenci po zápase. „Je to moc silné vyjádření. Jediné co chceme je, aby se pískalo spravedlivě. Dokázali jsme, že Barcelonu můžeme přehrát. Po celých 93 se nedostali do žádné šance. Zápas jsme měli rozhodnout už dávno, dát penaltu na 2:0 a bylo by hotovo,“ dodal zadák Chelsea.

Reklama

Související témata: