Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodčí byl podplacený, obvinili hráči Chelsea norského sudího

PRAHA

„Rozhodčí byl podplacený. Nevím, jestli se jedná o arbitra, nebo o zloděje!" Drsná slova. Vážné nařčení, které možná ještě v návalu emocí po remíze s Barcelonou a vyřazení z Ligy mistrů vyřkl zadák Chelsea José Bosingwa. Podle něho byl norský sudí Tom Henning Övrebö podplacený, neboť právě jeho velkým přičiněním Blues v odvetě jen remizovali 1:1 a do finále tak postoupila Barcelona. „V zápase neposoudil snad jedinou situaci správně,“ zuřil Bosingwa.

Článek

Rozlícený Bosingwa si nebral ve vyjádření pro RTP servítky. „Nevím, jestli se jedná o arbitra, nebo o zloděje. Těžko se dá popsat ta osoba, která se pohybovala na trávníku. Byl podplacený,“ vykládal rozčertěně. „Neposoudil snad jedinou situaci správně. Už nikdy by neměl mít možnost rozhodovat zápasy,“ dodal pravý bek Blues, který byl rozlícený podobně, jako většina hráčů Chelsea.

Norského sudího střežila celou noc policie
Skutečně hodně horkou noc prožil v Londýně norský rozhodčí Tom Henning Övrebö po semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Barcelonou. Po emotivním závěru mu začali fanoušci Blues vyhrožovat smrtí. „Chcípneš! Zabiju tě! Dopískal si!“ stálo v nesčetných vzkazech. Nor se proto musel uchýlit pod ochranu policie, která ho hlídala až do rána, kdy potají opustil Anglii. Navíc ještě uprostřed noci musel na doporučení policie změnit hotel. „Na internetu se objevila spousta výhrůžných vzkazů adresovaných norskému sudímu. Všechny registrujeme a bereme je vážně,“ prohlásil mluvčí londýnské policie.

Drogba ze všech nejvíc. “Je to zkur.... zneuctění zápasu, jak jste to mohl dopustit?“ ječel na norského sudího, když odpískal konec a Chelsea se po remíze 1:1 s Ligou mistrů loučila.

Barcelona sice po celou odvetu držela míč častěji na svých kopačkách, k vážnému ohrožení branky se však dostala až v nastaveném čase, kdy Iniesta odpověděl na výstavní střelu Essiena v 9. minutě, po níž míč putoval od břevna do sítě.

Ach ty neproměněné šance 

Pro Chelsea a všechny její fanoušky to byl šok. V třetí minutě nastavení zpoza vápna napřáhl Andrés Iniesta a ranou pod břevno nedal Čechovi v domácí bráně šanci. „Vždycky se něco takového může přihodit a my věděli, že Barcelona je toho schopná,“ tušil katastrofu Lampard.

„Jsme zklamaní, že jsme nedokázali využít vypracované příležitosti. Když vám někdo neodpíská tři jasné penalty, nemůžete očekávat, že hráči prostě jen tak odkráčí ze hřiště,“ komentoval rozruch, který se udál po skončení vypjatého duelu. „Nemyslím si, že by se našim protestům mělo věnovat zase až tolik prostoru,“ snažil se zklidnil vášně anglický reprezentant.

Ballack si to nechce nechat líbit

Podobně rozlícený jako Bosingwa byl po utkání i Michael Ballack, jenž si v závěru zápasu vysloužil žlutou kartou poté, co se marně dožadobvalo penalty a dral se k rozhodčímu, s nímž si chtěl všechno vyříkat. „Je to opravdu obrovské zklamání poté, co jsme na hřišti předvedli fantastický, takticky dobře zvládnutý fotbal,“ mrzelo německého středopolaře.

„Měli jsme spoustu šancí,“ zlobil se nad neproměněnými příležitostmi Ballack, jenž se také neopomněl vyjádřit k výrokům sudího. „Všichni viděli, že spousta situací nebyla řešena správně,“ řekl zkušený záložník. „Kdyby se jednalo o jednu nebo dvě situace, dobře. Tady jich bylo ale ve vápně minimálně pět. A to všechno v semifinále Ligy mistrů, které už přece představuje nějakou úroveň.  Nevím, jestli bychom si to měli nechat líbit,“ dodal Ballack.

Reklama

Související témata: