Hlavní obsah

Španělské deníky opěvují po postupu Barcelony střelce Iniestu

MADRID

Španělské deníky po postupu Barcelony do finále Ligy mistrů oslavují záložníka Andrése Iniestu, který vyrovnávacím gólem na 1:1 v duelu s Chelsea poslal katalánský celek do finále.

Článek

Většina novin přinesla na svých stránkách fotku jindy klidného Iniesty, jak křičí radostí a u rohového praporku mává svlečeným dresem. "Iniesta: Gól z nebe," napsal deník El País. "Iniesta: Tichý hrdina," zněl titulek listu El Mundo. "Iniesta zařídil zázrak," přidal se As.

"Nyní víme, kdo je fotbalový Bůh. Jmenuje se Andrés, je stydlivý a narodil se v Albacete. Je to dobrý člověk a ve středu v noci mě rozbrečel," napsal v komentáři Juan Cruz z deníku As. "Barcelona je v římském finále a Iniesta se zapsal do historie klubu," přidal se Luis Martin z El País.

El Mundo připomněl Iniestovy začátky v Barceloně, kam přišel jako dvanáctiletý. "Tehdy to pro něj bylo velmi těžké. Byl daleko od rodiny a jeho jediným přítelem byl fotbalový míč. Ale nikdy si nestěžoval, nikdy se nenechal zlákat nabídkami jiných klubů a byl věrný týmu, který mu dal největší šanci v životě," napsal list.

Reklama

Související témata: