Hlavní obsah

Drogba u nás dokopal, rozhodli se v Chelsea po jeho extempore v LM

PRAHA

Dny fotbalového útočníka Didiera Drogby v londýnské Chelsea se zdají být sečteny. Vedení Blues namíchlo chování reprezentanta Pobřeží slonoviny po středečním vyřazení z Ligy mistrů od Barcelony a následné vulgarity, jimiž se Drogba navážel do hlavního arbitra.

Článek

“Je to zkur.... zneuctění zápasu, jak jste to mohl dopustit?“ ječel Drogba na Stamford Bridge na norského sudího, když odpískal konec a Chelsea se po remíze 1:1 v odvetě s Ligou mistrů loučila. Za tato drsná slova nyní jednatřicetiletý forvard tvrdě zaplatí. Podle britského deníku The Sun totiž vedení Blues chystá brzký prodej svého horkokrevného útočníka.

Ztratili trpělivost

Drogba si nyní v Chelsea přijde na 91 tisíc liber (zhruba 2,7 miliónů korun) za týden, přičemž jeho stávající kontrakt má vypršet až v létě následující roku. Vedení londýnského velkoklubu však ztratilo s urostlým forvardem trpělivost a pokusí se jej prodat už na konci probíhající sezóny.

Nejen Drogba, ale také Michael Ballack navíc nyní čeká na vyjádření od UEFA, která se bude nevhodným chováním obou fotbalistů zabývat. Hráče Chelsea v odvetném utkání semifinále Ligy mistrů proti Barceloně rozlítil hlavní rozhodčí Tom Henning Övrebö, po němž se během zápasu marně dožadovali odpískání čtyř pokutových kopů.

Drogba řádil už loni

Ani zastání trenéra Guuse Hiddinka neobměkčilo rozhodnutí vedení klubu. „Plně chápu emoce, které v danou chvíli hráči cloumaly,“ snažil se zmírnit kritiku svých svěřenců nizozemský kouč. U Drogby ovšem zdaleka nešlo o první pomatení mysli.

V loňském finále Ligy mistrů proti Manchesteru United totiž Drogba také neudržel nervy na uzdě a ve vypjatém prodloužení dal facku srbskému zadákovi Vidičovi. Za to viděl červenou kartu, čímž si kromě výrazného oslabení svého týmu poštval proti sobě i Abramoviče, jenž už tehdy vážně uvažoval o jeho prodeji. Pod trenérem Hiddinkem se ovšem důrazný útočník znovu dostal do skvělé formy a na Stamford Bridge začali uvažovat o prodloužení jeho stávajícího kontraktu. Po středeční noci je ale všemu znovu úplně jinak.

Reklama