Hlavní obsah

UEFA příští týden rozhodne o trestech pro Drogbu a spol.

LONDÝN

Evropská fotbalová federace UEFA se bude příští týden zabývat chováním hráčů Chelsea vůči rozhodčímu po vyřazení v semifinále Ligy mistrů s Barcelonou. UEFA v pátečním prohlášení uvedla, že už obdržela hlášení od sudího Toma Henninga Övreböa a delegáta zápasu. O případných trestech by po prostudování materiálů měla rozhodnout během příštího týdne.

Článek

Hráči Chelsea se v utkání v Londýně, které skončilo remízou 1:1 (první zápas 0:0), marně dožadovali odpískání minimálně tří pokutových kopů a vyřazení o to hůře nesli. UEFA bude prošetřovat zejména chování útočníka Didiera Drogby, který po zápase norského sudího málem inzultoval a sprostě nadával do kamery. V britském tisku se navíc spekuluje, že Drogbovo chování naštvalo majitele Chelsea Romana Abrmoviče, který se proto rozhodl ho v létě prodat.

Trest za nadávky rozhodčímu hrozí také záložníkovi Chelsea Michaelu Ballackovi a Johnu Terrymu. Kapitán londýnského klubu však po utkání ukázal i svou gentlemanskou tvář, když zašel do šatny vítězné Barcelony a každému z hráčů pogratuloval, což fotbalisté španělského klubu ocenili potleskem a skandováním Terryho jména. "Chtěl bych poděkovat Johnu Terrymu, že nám přišel do šatny pogratulovat. Je to opravdový gentleman," řekl trenér Barcelony Pep Guardiola.

Reklama

Související témata: