Hlavní obsah

Budu pískat dál, tvrdí zatracovaný sudí Övrebö týden po vyřazení Chelsea

Do teď mu fanoušci a hlavně hráči Chelsea nemohou přijít na jméno. Norský rozhodčí Tom Henning Övrebö, jenž fotbalistům Blues před týdnem upřel v odvetě semifinále Ligy mistrů proti Barceloně nejednu penaltu a výrazně tak ovlivnil vyřazení Čecha a spol. z Champions League, nehodlá s pískáním přestat. Řekl to ve svém prvním rozhovoru od inkriminovaného zápasu pro list The Guardian.

Článek

Málokterý zápas na evropské scéně vyvolá takový rozruch, aby se o něm psalo ještě týden po jeho skončení. Odvetné utkání semifinále Ligy mistrů na Stamford Bridge mezi Chelsea a Barcelonou však pozornost láká neustále. Ať už jde o nekončící debaty, zda-li měl norský sudí Tom Henning Övrebö penalty proti Kataláncům odpískat, či neudržení emocí hráčů Chelsea po vyřazení, a nebo policejní ochrana, kterou dostal arbitr při návratu do své vlasti.

Na Övreböeho se po zápase snesla kritika nejen fanoušků, ale i samotných aktérů z řad domácího celku, k čemuž se přidaly i výhružky anonymů. Po týdnu mlčení se jeden z nejslavnějších Norů dneška rozhodl konečně promluvit. „Co se dělo po středečním zápase nebudu komentovat. Nyní se soustředím na nejbližší zápasy, které mě v Norsku čekají,“ prozradil Övrebö.

„Můžu přiznat, že od toho osudného zápasu si na mě lidé více ukazují a poznávají mě,“ pokračoval Seveřan. „Proč mám rád fotbal? Proč bych neměl mít? Vždy byl součástí mého života, už od sedmi let, kdy jsem ho jako malý kluk začal hrát. Je tedy těžké najednou se fotbalu zříct,“ dodal dvaačtyřicetiletý arbitr.

Övrebö také prozradil, jak hodně mu jeho druhá profese psychologa pomáhá na trávníku ve vypjatých chvílích. „Samozřejmě, že je v rozhodování role psychologie velice důležitá a je potřeba se s takovými situacemi správně vypořádat,“ poznamenala klíčová osoba středečního klání Ligy mistrů.

Norský rozhodčí měl odpověď také na otázku, jestli nepřemýšlel, že by po utkání, ve kterém došlo k velkému množství kontroverzních rozhodnutí, s pískáním přestal. „To je těžké říci, v tento moment jsem ale ještě stále hodně motivovaný,“ zakončil Övrebö.

Reklama

Související témata: