Hlavní obsah

V Římě se před finále LM i přes zákaz prodával alkohol

ŘÍM

I přes přísný zákaz si lze před středečním finále fotbalové Ligy mistrů mezi Barcelonou a Manchesterem United v Římě koupit alkohol. Nic na tom nezměnilo nařízení radnice, která se zákazem prodeje alkoholu snažila předejít agresivním střetům mezi fanoušky. Dva příznivci již byli zatčeni za opilství. Uvedl to deník La Repubblica.

Článek

Starosta italské metropole vydal nařízení, že od úterý do čtvrtka není dovoleno v barech, obchodech a supermarketech prodávat alkoholické nápoje. Šlo o bezpečností opatření, které mělo pomoci zmírnit agresivitu fanoušků, jejichž střety lze očekávat.

Reportéři deníku však večer před finále obcházeli bary a obchody a hned v několika z nich nebyl problém objednat si pivo či koupit láhev alkoholu. Dodržování zákazu mělo být přitom rozsáhle kontrolováno úředníky.

V brzkých ranních hodinách pak policie zadržela dva britské fanoušky, kteří v jednom z místních barů pod vlivem alkoholu obtěžovali ostatní hosty. Jiný Brit byl odvezen do nemocnice, poté co byl před svým hotelem napaden čtveřicí mužů, kteří ho pobodali na stehně.

Očekává se, že se situace ještě zhorší během středy, až do Říma dorazí 50 tisíc příznivců Barcelony a Manchesteru.

Reklama