Hlavní obsah

Zvolil jste špatnou taktiku trenére, vzkazuje Ronaldo Fergusonovi

PRAHA

Špatný výkon, nešťastný vývoj utkání a v neposlední řadě špatná taktika stála za porážkou Manchesteru United ve středečním římském finále Ligy mistrů. Myslí si to samotní hráči Rudých ďáblů, kteří Barceloně podlehli 0:2 a nevyužili tak možnost být prvním týmem, který obhájí Champions League. „Nepovedlo se nám to. Taktika nebyla dobrá a všechno se pro nás vyvíjelo špatně,“ našel důvod neúspěchu kanonýr Manchesteru Cristiano Ronaldo.

Článek

Na římském Stadio Olimpico očekávali fanoušci ofenzivní smršť z obou stran. Dočkali se jí ovšem jen z poloviny. Rudí ďáblové zůstali za očekáváním, neboť ani jednou nedopravili míč do Valdesovy brány. Naopak Katalánci šli do vedení již v 10. minutě, když průnik do vápna přetavil v gól Eto´o. Na začátku druhé půle pak Xavi střelou ze standardky orazítkoval levou tyč brány United.

„Nepovedlo se nám to. Taktika nebyla dobrá, všechno se pro nás vyvíjelo špatně,“ viděl jasnou příčinu neúspěchu ofenzivní hráč Manchesteru Ronaldo. „Byli jsme ve hře jen prvních deset minut a pak už jsme na to nedokázali vůbec navázat,“ dodal Portugalec, jenž prohrál i osobní souboj s barcelonským Messim, který byl efektivnější a ve druhé půli navíc zvýšil náskok svého týmu způsobem pro sebe netradičném - dobře mířenou hlavičkou.

Právě Messiho neuhlídal v 70. minutě Ferdinand a zadělal tak svému týmu na první porážku po 25 zápasech bez prohry. „Nikdo z nás nemůže říct, že hrál dobře,“ nevidí chybu jen ve svém kiksu urostlý stoper. „Je ostudné, že jsme hráli takhle špatně. Přesto jsme si pět nebo šest šancí vypracovali,“ snažil se Ferdinand naznačit, že to byl i útok, který na římském Stadio olimpico selhal. „Barcelona byla lepším mužstvem a dokázala využít svou první příležitost,“ uznal kvality soupeře anglický reprezentant.

Finále 66. zápasem United v sezóně

„Náš výkon byl zklamáním a někteří hráči si to jistě sami dobře uvědomují,“ citoval slova trenéra Fergusona deník The Sun. „Očekávali jsme, že s hráči, které v týmu máme, budeme hrát lépe,“ mrzela finálová prohra kouče Rudých ďáblů. „Byl to náš šestašedesátý zápas v sezóně a musím přiznat, že hráči ukázali statečnost,“ zároveň se zastával svého týmu Ferguson.

Poté, co se Ronaldo pustil do kouče Fergusona a napadl taktiku, kterou pro finále zvolil, se opět jen rozvířily spekulace kolem jeho případného letního přestupu do Realu Madrid. Nejlepší hráč světa však na toto téma mluvit nechce. „Jsem unavený. Chci si odpočinout, protože jsem odehrál spoustu zápasů. Teď se chci zaměřit na národní tým, abychom uspěli v kvalifikaci. Co bude v budoucnu, to se uvidí,“ tvrdil Ronaldo.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal