Hlavní obsah

Kdybych byl v základu, Ligu mistrů jsme mohli vyhrát, tvrdí Tevez

Po válce je každý generálem. Nyní ovšem do vlastních řad pálí samotní hráči Manchesteru United, kteří se ve středečním finále Ligy mistrů museli sklonit před Barcelonou. Po kanonýrovi Rudých ďáblů Ronaldovi, jenž kouče Fergusona kritizoval za špatně zvolenou taktiku, se ozval i dravý útočník United Carlos Tevez. "Kdybych hrál v základu, výsledek mohl být jiný,“ tvrdí Argentinec.

Článek

Rudí ďáblové prohrávali na římském Stadio Olimpico po gólu Eto´oa už 0:1, když do druhého poločasu nastupoval na místo Andersona argentinský útočník Carlos Tevez. A to byla podle pětadvacetiletého Jihoameričana chyba.

„V Římě jsem chtěl hrát v základní jedenáctce. Rozhodnutí bylo ale samozřejmě na trenérovi,“ litoval ve vyjádření pro The Daily Mirror Tevez, že ho Ferguson do základu nepostavil. Ten s odstupem času vyčítá kouči Siru Alexu Fergusonovi, že měl svému celku naordinovat od začátku zápasu ofenzivnější pojetí. „S útočnou strategií od první minuty by mohl být výsledek jiný,“ dodal.

Budoucnost v United nejistá

Rozčarován ze středečního finálového duelu teď Tevez medituje nad dalším pokračováním u Rudých ďáblů. Na vedení United teď záleží, jestli za pětadvacetiletého fotbalistu zaplatí požadovaných 25,5 miliónů liber (zhruba 780 miliónů korun). „Není to pro mě nejlepší období, protože jsem na hřištích mohl strávit víc minut,“ láká Teveze představa, že se v létě z Old Trafford bude stěhovat.

Možná nebude dlouho trvat a argentinský reprezentant bude oblékat už jiný dres. „Teď se bude rozhodovat o mé budoucnosti. Moji agenti jednají a já čekám na nejnovější zprávy,“ dodal na závěr forvard, jenž do velkého fotbalu nakoukl v týmu Boca Juniors.

Reklama

Související témata: