Hlavní obsah

VIDEO: Drogba dostal za výbuch zlosti trest na čtyři zápasy

NYON

Útočník Chelsea Didier Drogba byl potrestán zákazem startu ve čtyřech zápasech evropských pohárů kvůli svému rozhořčenému výstupu po semifinále fotbalové Ligy mistrů, v němž jeho tým vypadl s Barcelonou. Na další dvě utkání ve středu dostal reprezentant Pobřeží slonoviny podmínku, která poběží dva roky.

Článek

O tři pohárové zápasy přijde portugalský obránce Chelsea José Bosingwa, jenž byl potrestán za to, že v televizním rozhovoru po zápase označil sudího Toma Henninga Övreböa za zloděje. Navíc dostal podmínku na jedno utkání.

Chelsea zaplatí za nesportovní chování svých hráčů a fanoušků, kteří házeli na hřiště předměty, pokutu 100 000 eur (asi 2,7 miliónu korun).

Hráči londýnského klubu po domácí remíze 1:1, která zajistila postup do finále Barceloně, vyčítali norskému arbitrovi, že neodpískal proti hostům ani jednu z několika penaltových situací. Chelsea 6. května v odvetě semifinále ztratila postup v nastavení, v němž vyrovnal Iniesta.

Vyřazení těžce nesl především Drogba, jenž po utkání vlétl na rozhodčího a jeho fyzickému napadení zabránili pouze ochranka a trenér Guus Hiddink. Drogba poté ještě křičel vulgárnosti do kamery.

Reklama

Související témata: