Hlavní obsah

Peníze z Letné nestačí ani na Crespovu nohu

LONDÝN

Co by si mohla fotbalová Sparta pořídit za roční rozpočet ve výši dvou miliónů liber? Na české poměry nabitá pokladna by v šatně jejího úterního soupeře v Lize mistrů - londýnské Chelsea - nestačila ani na pravou nohu Hernána Crespa, píše britský deník The Observer. Také další ostrovní listy se věnují nerovnému souboji finančního Goliáše a Davida.

Foto: ČTK/Samuel Kubáni

Převálcuje hvězdná Chelsea s milióny v zádech pražskou Spartu?

Článek

Angličtí novináři zjevně nečekají, že by Sparta byla pro Chelsea a milióny Romana Abramoviče nestravitelným soustem. Zároveň však mírní očekávání fanoušků - anglickým týmům se na kontinentu nedaří a evropské soutěže nevyhrávají.

Podle dnešního The Guardianu je nutné si přiznat, že Premier League není nejlepší fotbalová soutěž Evropy, jak se mnozí snaží fanouškům namlouvat. Přední španělské, italské a patrně i německé kluby mají větší naději na titul evropských šampiónů.

'Zoufalý' Němec

The Times si všímá toho, že obnovená Sparta nezačala sezónu dobře. Vyhrála jen dva z pěti ligových zápasů a do Ligy mistrů se přes Vardar Skopje těžce prodrala. Za ztrátu považují anglické noviny přestup Zdeňka Grygery do Ajaxu, i když obrana Sparty vypadá podle nich i nyní solidně.

:. ANKETA
Považujete i vy zařazení veterána Jiřího Němce do sestavy Sparty za "zoufalé"? Hlasujte na konci článku.

Nové akvizice se ještě nesehrály a noviny citují trenéra Jiřího Kotrby, podle něhož si hráči musejí na sebe zvyknout. Z hráčů Sparty připomínají novináři v Anglii dobře známého Karla Poborského, který nosil dres Manchesteru United. The Observer považuje za jednu z hvězd Radoslava Kováče, ale zařazení sedmatřicetiletého bývalého českého kapitána Jiřího Němce do týmu hodnotí list jako "zoufalost".

Reklama

Související témata: