Hlavní obsah

Chelsea se odvolala proti trestům pro Drogbu a Bosingwu

LONDÝN

Chelsea v pondělí podala oficiální odvolání proti trestům pro Didiera Drogbu a Josého Bosingwu. Fotbalisté nesmí kvůli chování po vyřazení v semifinále Ligy mistrů hrát ve čtyřech, respektive ve třech pohárových zápasech. Vedení londýnského klubu, jehož barvy hájí i český brankář Petr Čech, se také odvolalo proti pokutě 100 000 eur (2,6 miliónu korun).

Článek

Chelsea vypadla po remíze 1:1 v odvetě s Barcelonou a hráči po utkání vyčítali sudímu Tomu Henningovi Övrebövi, že neodpískal proti hostům ani jednu z několika penaltových situací. "Vzhledem k okolnostem jsou tresty příliš tvrdé. Oba hráči se navíc omluvili," citovala prohlášení klubu agentura AP.

Vyřazení nesl těžce především Drogba, jenž po utkání vlétl na rozhodčího a fyzickému napadení zabránila pouze ochranka a trenér Guus Hiddink. Drogba poté ještě křičel vulgárnosti do kamery. Útočník za to dostal distanc na čtyři zápasy a na další dva má dvouletou podmínku.

Bosingwa byl potrestán zákazem startu ve třech zápasech a dvouletou podmínkou na jedno utkání za to, že označil rozhodčího za zloděje.

Reklama

Související témata: