Hlavní obsah

Římské Lazio zahájí Ligu mistrů bez Mihajloviče

PRAHA

Lazio Řím vstoupí do nového ročníku fotbalové Ligu mistrů na půdě Besiktase Istanbul bez srbského obránce Mihajloviče, který si poranil stehenní sval. Ve středu obrany jej v utkání skupiny G nahradí Portugalec Fernando Couto. S pražskou Spartou, jež začíná s Chelsea, se Lazio poprvé utká 1. října v Římě.

Foto: ČTK/AP

Ukrajinský útočník AC Milán Ševčenko si brousí zuby na amsterdamský Ajax.

Článek

Do nejkvalitnější evropské pohárové soutěže, jejíž vítěz si připíše na konto částku dosahující miliardy korun, vstoupí v první osmizápasové sérii i poslední vítěz AC Milán a jeho dva velcí konkurenti Real Madrid a Manchester United.

:. ANKETA
Jak skončí druhý zápas skupiny G Ligy mistrů, v níž hraje i pražská Sparta, mezi Besiktasem a Laziem? Hlasujte na konci článku.

Obhájce trofeje se na úvod utká v repríze loňského čtvrtfinále s Ajaxem Amsterdam. Zatímco Brazilec Rivaldo vyhrožuje, že z Milána odejde, pokud nebude dostávat víc šancí, útok Filippo Inzaghi, Andrej Ševčenko je nerozlučný a sází gól za gólem. Oba už v této sezóně nastříleli po pěti brankách. V obraně Ajaxu bude chybět Zdeněk Grygera, který si proti Nizozemsku poranil koleno.

Další český legionář Štěpán Vachoušek okusí s Olympiquem Marseille v duelu s Realem Madrid magickou atmosféru stánku San Bernabeu. Rudolf Skácel už předtím hrál v předkole Ligy mistrů za Slavii a na soupisku francouzského klubu zapsán být nemohl.

Bruggy s třiadvacetiletým obráncem Davidem Rozehnalem začnou střetnutím s Celtou Vigo.

Úterní program (začátky ve 20:45)
skupina E: Glasgow Rangers-Stuttgart, Manchester United-Panathinaikos Atény
skupina F: Real Madrid-Marseille, Partizan Bělehrad-FC Porto (rozhodčí Beneš)
skupina G: Sparta Praha-Chelsea, Besiktas Istanbul-Lazio Řím
skupina H: AC Milán-Ajax Amsterdam, Bruggy-Vigo

Reklama