Hlavní obsah

Kouč Slavie Jarolím po losu soupeře nepodceňuje, chystá se sondovat

Jako nasazenému týmu přisoudil páteční los třetího předkola Ligy mistrů pražské Slavii relativně hratelné soupeře. Český mistr se už 28. července utká s jedním z dvojice Inter Turku - Šeriff Tiraspol. Moldavané v prvním kole druhého předkola vyhráli ve Finsku 1:0, a tak i proto je kouč sešívaných Karel Jarolím vnímá jako pravděpodobnějšího soupeře.

Článek

„My jsme si před sezónou vytyčili, že naší prioritou je postup do Ligy mistrů, takže v tuto chvíli nespekulujeme, zda je pro nás přijatelnější Inter Turku nebo Sheriff Tiraspol. Ale přece jen výhodu máme v tom, že oba soupeře si můžeme prohlédnout naživo, navíc Sheriff, který má před odvetou lepší pozici, uvidíme hrát doma. V Tiraspolu si tak můžeme zároveň prohlédnout i tréninkové zázemí a podmínky,“ uvedl z Nyonu pro slávistický web generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Zatím má druhé předkolo Ligy mistrů lépe rozehrané Šeriff Tiraspol. Moldavskému mistrovi zajistil cenné vítězství ve Finsku dvaadvacetiletý Alexandru Suvurov, když se tři minuty před koncem prvního poločasu nemýlil ze značky pokutového kopu po faulu domácího brankáře na Benjamina Balima.

„Podle prvního výsledku je Tiraspol favoritem, i když ještě nepostoupili. Určitě je výhoda, že budeme hrát první zápas venku. Začátek ligy pro nás bude těžký, máme doma Boleslav, pak předkolo, bude to náročné po fyzické stránce, ale věřím, že na to budeme dobře připraveni,“ uvedl po losu Matej Krajčík. „Jinak i utkání Salcburku nám znovu ukázalo, že nikdo nemá nic jisté a nesmíme nic podcenit.“

Podobně jako Krajčík mluvil i kouč sešívaných Karel Jarolím. "Ještě není o vítězi rozhodnuto, i když po výhře ve Finsku je Tiraspol favoritem. Musíme se maximálně připravit a získat co nejvíce informací. Těžko mezi soupeři vybírat, los stejně neovlivníme, je jasné, že není na místě cokoliv podcenit," uvedl po losu pro klubový web trenér Slavie Jarolím.

Právě hráči moldavského celku mají ještě v živé paměti loňské zápolení s pražskou Spartou ve 2. předkole nejprestižnější klubové soutěže Evropy. Moldavané tehdy na Letenské ani jednou nevyzráli, když zápas v Praze prohráli 0:2 a doma 0:1.

Doležal čerpal od Sparty

„Už jsme se o tom s kolegy ze Sparty bavili, říkali nám, že to byl určitě nepříjemný soupeř. Potvrdili nám, že mají špičkové tréninkové centrum a zázemí,“ dodal Petr Doležal.

Hráči Slavie vyzdvihují také fakt, že se odvené utkání bude hrát doma v Edenu. "To, že hrajeme druhý zápas doma, je velká výhoda, máme doma fantastické diváky, kteří nám určitě v odvetě pomohou,“ věří například Stanislav Vlček. "Máme fantastické diváky, nový stadión, to bude naše velká výhoda. Obávat by se měli spíš naši soupeři. Navíc je dobře, že začínáme ligu se silnou Boleslaví, která prověří to, jak jsme na předkolo Ligy mistrů připraveni,“ dodal Tunisan Tijani Belaid.

Pokud ve vzájemném duelu druhého předkola uspěje na úkor Tiraspolu Inter Turku, čeká na Slavii na hřišti soupeře, kde sešívaní nastoupí v prvním zápase, stadión pro devět tisíc fanoušků. Samotný finský klub byl založen až v roce 1990.

Reklama

Související témata: