Hlavní obsah

Duff je v Chelsea nespokojen

PRAHA

V multimilionovém souboru Chelsea nepanuje ideální nálada. Před dnešním zápasem Ligy mistrů na hřišti pražské Sparty zaútočil irský záložník Damien Duff na trenéra Claudia Ranieriho, protože se mu nelíbí, že ho nestaví na jeho oblíbené místo a navíc je v každém utkání střídán.

Foto: ČTK/Petra Mášová

Fotbalisté Chelsea během tréninku na Letné

Článek

"Dřív nebo později bych si rád zahrál celých devadesát minut," citoval list Sun Duffa, jenž byl jednou z drahých letních posil londýnského fotbalového klubu. Z Blackburnu přestoupil za 17 milionů liber. Duff vyčetl italskému kouči, že ho stáhl ze hry v sobotním ligovém utkání proti Tottenhamu.

"Zdá se, že se to bude opakovat v každém zápase. Nelíbilo se mi ani, když mě předtím vystřídal v poločase proti Blackburnu," stěžoval si, že si plně nevychutnal duel proti bývalým spoluhráčům. "Ale bylo to taktické střídání a každý ví, že to šéf dělá rád. Takže co nadělám?" připustil Duff. Spokojen není ani s tím, že hraje na pravé straně zálohy, ačkoli je zvyklý na levou. "Není to nic moc, ale mám na to, abych se s tím vyrovnal," tvrdí.

Nic jiného mu ani nezbývá, protože Ranieri dal najevo, že v mužstvu nehodlá tolerovat kverulanty. "Jestli se tu někomu nelíbí, může odejít. Vím, že někteří hráči budou nespokojení. Ale oni vědí, co bude následovat, když bude v kabině dusno. Tohle je nová éra pro Chelsea a každý musí brát věci tak, jak jsou," nechal se slyšet italský kouč, který si díky milionům nového majitele klubu Romana Abramoviče mohl v létě vybrat do týmu téměř kohokoli.

Reklama

Související témata: