Hlavní obsah

Panathinaikos je opět favoritem, míní po losu kouč Sparty Chovanec

PRAHA

Mít řecký Panathinaikos za soupeře ve třetím předkole Ligy mistrů si fotbalová Sparta přála nejméně. Páteční los v Nyonu proti sobě ovšem tyto dva celky znovu postavil. Letenští mají ještě v čerstvé paměti, jak loni na stejného soupeře také ve třetím předkole nestačili a brány Ligy mistrů se jim tak zavřely. "Musíme k dvojutkání přistoupit maximálně zodpovědně," nabádá své svěřence Chovanec.

Článek

„Panathinaikos bude, stejně jako loni, favoritem tohoto dvojutkání. To ale nemusí vůbec nic znamenat. My teď máme novou šanci a obrovskou motivaci Řekům loňské vyřazení vrátit," nechal se pro klubový web slyšet sparťanský kouč Jozef Chovanec. Ten se také spolu s personálním ředitelem Jakubem Otavou nyonského pátečního losu osobně zúčastnil.

„Musíme k dvojutkání přistoupit maximálně zodpovědně. Panathinaikos umí dokonale využít chvilkové slabší koncentrace nebo jakékoliv chyby. V letní pauze navíc mužstvo posílilo, přišel Cissé a další kvalitní fotbalisté," pokračoval Chovanec, jenž už pomalu střádá plány, jak se na řeckého soka co nejlépe takticky připravit.

„Na nerozehranost protivníka nesmíme sázet, Panathinaikos čekají na soustředění kvalitní celky jako Hoffenheim nebo Mönchengladbach, které jej dobře prověří. My samozřejmě na těchto zápasech budeme mít pozorovatele, který bude hru soupeře pečlivě sledovat," vypočítává hlavní muž na lavičce Sparty kroky, které mají vést k podrobnému zkoumání soupeře.

Pro Bergera je priorita defenziva

Své měl k výsledku losu říct i kapitán letenských Patrik Berger, jenž se k posledním měření sil nechtěl už příliš vracet. „Panathinaikos bude určitě hratelný, stejně jako loni. Na druhou stranu, tým posílil, především Cissé je velké jméno. Základem všeho bude bezpochyby dobrá defenziva. Vždyť loni jsme doma dostali dva góly, to se nám podruhé rozhodně nesmí stát," nabádá k lepší defenzivě svého týmu Berger.

Sparťanského univerzála Ondřeje Kušníra po losu rozmrzelo, že se odveta bude konat namísto v Praze v Řecku. „Ono bylo opravdu těžké mezi potenciálními soupeři vybírat. Mě nejvíc mrzí, že znovu hrajeme první zápas na domácím hřišti, začínat v Aténách by bylo rozhodně lepší. Loňská utkání si vybavuji velmi dobře. Tentokrát to bude jiné, nastupuji na odlišném postu. Panathinaikos si bude určitě hodně věřit, to ale nic neznamená, my uděláme všechno proto, abychom se radovali z postupu,"

Reklama

Související témata: