Hlavní obsah

Až Chovancovi řeknu, co budeme hrát, žertoval trenér Panathinaikosu

PRAHA

Ikona fotbalového Řecka a samozřejmě i Panathinaikosu Karagunis, Brazilec Gilberto Silva, co kopával i v Arsenalu, Francouz Cissé, ale třeba také Argentinec Leto, Spyropulos nebo Řek s českými kořeny Lukas Wyntra. Prostě co jméno, to pojem. A tomuto mančaftu se má postavit sparťanská mateřská školka! „Zatímco oni toho mají odkopáno spoustu, my máme odkopáno leda tak do peřin,“ neztrácí přesto před úterní konfrontací humor sparťanský trenér Jozef Chovanec.

Článek

Řekové ale zase až taková ramena nedělají. „Zatím jsme toho moc neodehráli, soutěžní zápasy nám zákonitě schází, takže si budeme muset dát náramný pozor, abychom nedopadli jako Larissa v Evropské lize. Ta měla také relativně slabšího soupeře a přesto vypadla,“ držel se před pondělním tréninkem na letenském stadionu při zemi kapitán Panathinaikosu Jorgos Karagunis.

Ani nizozemský trenér na lavičce Panathinaikosu  Henk Ten Cate si nevyskakoval. Věděl proč, neboť do Prahy jezdí v létě už třetím rokem a má na ni vzpomínky příjemné i krajně neradostné. Před rokem vyhrál na Spartě, před dvěma ještě ve službách Ajaxu vypadl se Slavií.

„Je to krásné město a není špatné sem jezdit rok co rok,“  snažil se přenést nad záležitosti čistě fotbalové, jakmile však padl dotaz na taktiku, s níž proti Spartě jeho tým vyrukuje, už se neudržel.

O svém mužstvu se trochu rozpovídal

„Za pět minut mám schůzku s panem Chovancem a jemu řeknu přesně, co budeme hrát. Proto pospěšte, Chovanec čeká,“ pravil se svým typickým sarkasmem.

Nakonec se ale přece jen umluvit nechal a o svém mužstvu se trochu rozpovídal. „Loni jsem hráčský kádr zdědil, letos přišli noví hráči a samozřejmě nějaký čas potrvá, než se z nich stane parta a dobrý tým. Ochotu bojovat však v mužstvu vidím, nasazení a týmový duch zrovna tak,“ vykládal krajně diplomaticky.

Ve stejném duchu ovšem mluvil i o Spartě... “Má sice nového trenéra, ale změn v jejím kádru zase až tak moc není. Samozřejmě, po odchodu do Německa jí schází Kadlec, což je výborný fotbalista, ale jinak je to pořád hravý tým, který má rád míč,“ hodnotil úterního soupeře, přičemž si varování neodpustil.

„Máme za sebou sice čtyři týdny přípravy, ale stoprocentně nachystáni ještě nejsme, takže můžeme mít na Spartě problémy. Musíme si ale poradit. Už proto, že jsme loni ochutnali z koláče Ligy mistrů pořádný kus, takže letos máme chuť na ještě větší. S jídlem samozřejmě roste chuť,“ přiznával Henk Ten Cate.

Reklama

Související témata: