Hlavní obsah

Stoprocentně ještě nachystáni nejsme, připouští trenér Panathinaikosu

Prázdninové výlety to letní Prahy se pro nizozemského trenéra staly pomalu rituálem. Před dvěma lety přijel Henk Ten Cate s Ajaxem a v kvalifikaci o Ligu mistrů vypadl se Slavií. Loni se objevil na Letné s Panathinaikosem Atény a Spartu vyřadil. A letos přijel s řeckým mužstvem zase, aby se pokusil o totéž.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér Henk Ten Cate z Panathinaikos Atény

Článek

Není už to trochu nuda jezdit rok co rok bojovat o prázdninách o Ligu mistrů do Prahy?

Vůbec ne. Praha je krásné město, takže není vůbec špatné jezdit sem rok co rok.

Zvláště, když se vám tady loni dařilo a Spartu jste vyřadili. Máte letos v plánu totéž?

Samozřejmě. Loni jsme z koláče Ligy mistrů ochutnali hezký kus, takže ani nemusím říkat, že s jídlem roste chuť.

Znamená to, že Sparta pro vás tudíž nepředstavuje vážnější překážku na cestu za reprízou loňského postupu do osmifinále Champions League?

Nic takového jsem neřekl. Loni jsme v Praze vyhráli, ale to neznamená, že vyhrajeme i letos. Připouštím, že můžeme mít problémy.

Se Spartou?

Nebude to vůbec lehký zápas. Sparta má nového trenéra a i když jí odešel do Německa výborný Kadlec, má pořád hravý tým, jenž má rád míč. Můžeme mít problémy.

Ale vždyť Panathinaikos je po všech letních nákupech silnější než loni…

Kvalita mého hráčského kádru je skutečně dobrá, protože přišla řada nových hráčů, ale chvíli potrvá, než se z party stane dobrý tým.

Znamená to snad, že váš tým není na vstup do kvalifikace o Ligu mistrů ještě stoprocentně připravený?

Co je to stoprocentně připravený? Máme za sebou sice čtyři týdny přípravy, ale soutěžní zápas jsme ještě nesehráli žádný, takže stoprocentně na tom určitě ještě nejsme. Jsme však nachystaní zápas se Spartou odehrát. Pro mě je podstatné, že z mužstva cítím týmový duch, ochotu bojovat a dát do hry potřebné nasazení.

S tím do úterního zápasu půjdete? To budou premisy, na které budete apelovat a od svých hráčů je vyžadovat? Jaké úkoly jim ještě pro úterní duel se Spartou dáte?

Za pět minut mám schůzku s trenérem Chovancem, abych mu přesně řekl, co budeme hrát. Pospíchejte s další otázkou, Chovanec už na mě čeká…

Reklama