Hlavní obsah

Řekové pro nás prokletím nejsou, brání se sparťanský mladík Vacek

Před rokem si sice ve dvou kvalifikačních duelech o Ligu mistrů proti Panathinaikosu zahrál jen poločas, přesto patří Kamil Vacek v současném sparťanském kádru k mazákům, který by mohl ostatním vyprávět. Třeba o tom, že je hotovým prokletím narazit znovu na aténský mančaft, který pro Pražany znamenal loni v tažení za milionářskou soutěží konečnou.

Článek

Ve vaší kabině musí panovat asi dost pochmurná nálada. Loni vás Panathinaikos vyřadil, letos se s ním potkáváte zase, i když jste ho za soupeř nechtěli.

Naopak, my se na odvetu těšíme. Celé jaro jsme se o Ligu mistrů prali a teď bychom to snad měli zabalit?

Jenže na Řeky jste neměli loni a těžko na ně budete mít letos, kdy jsou ještě silnější než před rokem…

Pokud ze sebe vydáme absolutní maximum a budeme se držet toho, co nám trenéři řeknou, šanci mít budeme. Samozřejmě že nám musí přát i trochu štěstí…

Pravdou je, že v loňské kvalifikační konfrontaci jste ho moc neměli. Doma jste Řekům výhru doslova vnutili, v odvetě pod Akropolí jste zahazovali neskutečné šance.

Řekové mají sice výborné mužstvo, ale týmovým pojetím jim vzdorovat můžeme. Nesmíme dělat ale takové chyby, jako před rokem, musíme doma uhrát výsledek, který nám bude dávat naději pro odvetu. Loni jsme ji v Aténách měli také, jenže jsme nedali gól a z Ligy mistrů vypadli.

Moc jste toho sice loni proti Panathinaikosu neodehrál, neboť ve dvou zápasech jste se na hřišti objevil jen na pětačtyřicet minut, přesto můžete spoluhráčům vyprávět…

Bylo skutečně zážitkem si proti Řekům zahrát. A sledovat třeba Brazilce Silvu ještě větším. Neudělal jeden krok na víc, přesto všechny balóny měl. Neskutečné, jaký to je fotbalista.

Pro vaše mladé mužstvo bude asi hodně velkým handicapem, kdyby nemohl nastoupit zraněný kapitán Berger.

Co handicapem, byla by to hrozná škoda. Našemu mladému mužstvu dodává svou přítomností klid, protože dovede udělat věci, které nikdo nečeká a navíc je schopen sám rozhodovat zápasy. A navíc – v přípravě hrál fantasticky.

Zajímavé, že jeho absence litujete, i když možná po jeho návratu přijdete o místo v sestavě…

To zase tak jisté není, protože během přípravy trenéři chtěli, abych hrál ve středové řadě zprava, což mně žádné problémy nedělalo. S Bergerem se mně hrálo výborně a snažil jsem se toho od něho okoukat co nejvíc.

Reklama

Související témata: