Hlavní obsah

Postup přes Panathinaikos není imperativem, tvrdí trenér Sparty Chovanec

Řeckého prokletí se zbavit nemohou. Loni Sparta vypadla s Panathinaikosem Atény ve třetím předkole fotbalové Ligy mistrů, letos na řecký tým naráží v kvalifikaci o účast v milionářské soutěži zase. A opět ve třetím předkole, jenže tentokrát je její situace komplikovanější… I kdyby přes účastníka loňského osmifinále Champions League postoupila, čeká ji další kvalifikační dějství a některý z evropských velkoklubů.

Článek

Na pražské Letné bude dnes večer v prvním díle kvalifikační partie favoritem Panathinaikos. „O tom není pochyb, ale my se snažit budeme a o výsledek se popereme. Jsme přece jen dál než loni, kdy jsme s ním vypadli. Nesmíme se však dopouštět individuálních chyb, které protivník evropského kalibru dovede využít, musíme hrát organizovaně, v čemž jsme přece jen dál než loni. Něco jsme na soupeře vymysleli, takže uvidíme,“ živí v sobě naději sparťanský trenér Jozef Chovanec.

Komplikace kolem Bergra

Letní příprava jeho týmu směrovala k tomuto duelu, jenže zranění Bergra Pražanům situaci zkomplikovalo. „Dodává nám klid, jeho přítomnost v sestavě je znát, protože dovede věci, které nikdo nečeká. A navíc je schopen sám rozhodovat zápasy,“ uznává sparťanský záložník Kamil Vacek, jak svízelné pro mladé mužstvo Sparty je se právě bez Bergra obejít. Letenský kapitán si před startem ligy poranil koleno a musel na vyšetření do Mnichova k profesoru Wohlfahrtovi, takže sparťanští trenéři do poslední chvíle čekali, zda klíčový muž jejich sestavy bude pro zápas s Panathinaikosem k dispozici.

Tři předchozí pokusy dostat se do milionářské Ligy mistrů Spartě nevyšly, dnes pro ni začíná čtvrtý. „Liga mistrů však pro nás žádný imperativ nepředstavuje. Pro mladý tým, který budujeme, jsou kvalifikační zápasy se soupeřem kalibru Panathinaikosu cennou zkušeností. Slibnou pozici pro odvetu si však vytvořit chceme,“ plánuje Chovanec.

Střízlivý Nizozemec

Jeho nizozemský kolega v řeckých službách je před večerním duelem až nadmíru střízlivý. „U nás ještě liga nezačala, takže jsme nesehráli žádné soutěžní utkání a proto nemohu tvrdit, že jsme stoprocentně připravení. Nachystáni však jsme,“ nechal se slyšet Henk Ten Cate.

„Zatímco loni jsem mužstvo zdědil, letos v něm mám řadu nových hráčů. Kvalita kádru je dobrá, ale chvíli potrvá, než se z Panathinakosu stane dobrý tým, který naváže na loňské tažení Ligou mistrů,“ pravil věcně. „Můžeme mít problémy, protože Sparta je dobrým a hravým týmem,“ přidával na adresu soupeře.

Pod taktovkou Chorvatů

Dnešní první střetnutí 3. předkola Ligy mistrů mezi Spartou a Panathinaikosem Atény začíná na Letné od 20 hodin, přímý přenos vysílá ČT4. Rozhoduje trio chorvatských sudí v čele s hlavním rozhodčím Ivanem Bebekem.

On line reportáž ze zápasu můžete sledovat na www.Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek, Hušek, Zeman - Holenda, Wilfried.
Panathinaikos: Galinovič - Spyropulos, Bjärsmyr, Sarriegi, Vyntra - Gilberto Silva, Katsuranis, Leto, Karagunis, Gabriel - Cissé.

Reklama

Související témata: