Hlavní obsah

Slavia odletěla do Moldavska bez Krajčíka, Jarolím se chystá na tribunu

PRAHA/ KIŠINĚV

Jednadvacet borců v černých klubových soupravách budilo dopoledne velký rozruch na pražském letišti. Turisté mířící na dovolenou mačkali spouště fotoaparátů jako o závod. Fotbalisté Slavie Praha totiž mířili za prvním utkáním 3. předkola Ligy mistrů do Moldavska, kde hodlají na hřišti Šeriffu Tiraspol rázně vykročit k branám lukrativní a milióny přetékající soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Karel Jarolím

Článek

„Nic by nás nemělo překvapit,“ hlásil trenér Slavie Karel Jarolím, když se chystal na odbavení. Jeho družina čítala jednadvacet jmen. V Praze zůstali Šmicer, Kaufman a Pekhart, kteří jsou po zranění. Do Moldavska překvapivě neodcestoval ani Krajčík. „Musí dohnat fyzičku,“ vysvětlil Jarolím, proč doma nechal hráče, jenž by měl být velkou posilou na pravé straně sestavy.

Koučovat bude Vrabec

Tiraspol osobně neviděl. Odvetu Šeriffu s finským Turku v druhém předkole Ligy mistrů sledoval jeho asistent Petr Vrabec, který tým povede z lavičky i ve středečním duelu. Jarolím má totiž ještě na dva zápasy zákaz vést mužstvo. Jde o distanc za vykázání na tribunu v loňském utkání Poháru UEFA s Hamburkem. První díl z třízápasového trestu si odpykal Jarolím na podzim v duelu s Ajaxem.

„Hodinu před utkáním nesmím být v kontaktu s týmem, tudíž taktickou poradu uděláme dříve. Na lavičce pak bude mít hlavní slovo Vrabec. Věřím, že se s tímhle vypořádáme a nijak to náš výkon nepoznamená,“ prohlásil Jarolím.

Nic nás nezaskočí, tvrdí Jarolím

Díky změně systému kvalifikace v boji o hlavní soutěž tuší obrovskou šanci. „Nechceme ji ztratit, přestože nás čeká hodně nepříjemný soupeř. Ale máme dostatek informací, takže nás snad nic nezaskočí,“ přemítal Jarolím.

Je si jistý, že se jeho tým vypořádá i nepříjemným podnebím. Vždyť celý minulý týden bylo v zemi soupeře přes čtyřicet stupňů Celsia. „U nás také není zima. A v minulosti jsme absolvovali zápasy třeba v Ázerbajdžánu, což je ještě horší,“ neděsil se podmínek Jarolím.

Do Tiraspolu jen na zápas

Jeho tým se ubytoval v Kišiněvě, kde bude i trénovat. Do Tiraspolu vyrazí jen k utkání. V něm s největší pravděpodobností nastoupí sestava jen minimálně se odlišující od té, která v sobotu vybojovala doma v prvním ligovém utkání jen bod s Mladou Boleslaví. „Je možné, že drobné úpravy budou. Ale rozhodně nepůjde o nic zásadního,“ tvářil se tajemně Jarolím.

Doufá, že jeho tým v prvním utkání sehraje partii tak znamenitě, aby k domácí odvetě příští středu nastoupil v naprostém poklidu. „Samozřejmě nechci říkat, co pro nás bude úspěch. To uvidíme podle průběhu. Ale postoupit z tohoto dvojzápasu prostě musíme,“ pravil rázně Jarolím a připustil, že jisté informace čerpal i od rivala z Letné.

Sparta před rokem v Tiraspolu vyhrála 1:0. Stejný výsledek by zajisté i nesmlouvavý vládce slávistické lavičky bral všemi deseti.

Utkání se hraje ve středu od 19:00 a řídit jej bude trojice irských rozhodčích Kelly - Douglas, Hennessy.

Předpokládané sestavy:
Šeriff: Namaško - Tarchnišvili, Karpovič, Rodriguez, Nadson - Suvorov, Kornějenkov, Rouamba, Bulat, Balima - Diedu
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda, Volešák, Ragued, J. Černý - Vlček, Šenkeřík

Reklama

Související témata: