Hlavní obsah

Tiraspol je nepříjemný předkrm, přiznává před premiérou na evropské scéně Hloušek

První utkání v životě v evropských pohárech absolvuje ve středu večer v Moldavsku mladý obránce Adam Hloušek. Sen si splní v dresu Slavie Praha, kam přestoupil v létě z Jablonce, ve 3. předkole Ligy mistrů na hřišti Šeriffu Tiraspol. "Klíčem bude taktické zvládnutí zápasu. V tom je jejich slabina," přemýšlí nahlas Hloušek.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Mladý slávistický obránce Adam Hloušek se na premiéru na evropské scéně moc těší. (ČTK/Zbyněk Stanislav)

Článek

S jakými pocity jste cestoval do Moldávie k utkání s Tiraspolem?

Samozřejmě žiji ve velkém očekávání, protože půjde o můj první zápas v evropských pohárech, na který se strašně těším. Myslím, že hrát na mezinárodní scéně s klubem je snem každého hráče.

Bude vám přímo na tribuně držet palce tak jako ve větší zápasů otec?

Táta v Tiraspolu nebude, protože jako trenér třetiligového béčka Jablonce má před sebou finální fázi přípravy a nemůže na tři dny zmizet. Nebude tam ani nikdo další z rodiny.

Nebude vás před prvním duelem v klubovém dresu na mezinárodní úrovni svazovat nervozita?

Určitě ne. Nebyl jsem nervózní ani před ligovou premiérou s Mladou Boleslaví, takže teď se stresovat nebudu rovněž.

Nepřál jste si pro první duel v evropských pohárech přeci jen věhlasnějšího protivníka?

Člověk to neřeší. Beru to tak, že jde o zápas evropského poháru. Samozřejmě, že mojí největší touhou je hrát Ligu mistrů. Tohle je předkrm, který sice není příliš lahodný a nebude se kousat snadno, ale musíme to zvládnout. V téhle fázi si prostě nejde vybírat. Nezáleží na soupeři. Hlavní je postoupit.

Vy sám jste v dresu Jablonce nastoupil proti Tiraspolu v zimě v přípravném utkání. V pondělí večer vám trenéři ukázali hru středečního protivníka. Co přesně vás čeká?

Viděli jsme poločas zápasu Tiraspolu s finským Turku v druhém předkole Ligy mistrů. Mají hodně rychlý přechod do útoku a jsou silní zejména po stranách. Mají kvalitní hráče i pro hru jeden na jednoho. Jsou výborně silově i rychlostně vybavení. Neřešili jsme sestavu soupeře hráče od hráče. Spíše jsme se zabývali rozestavením a jejich taktikou.

Jaký je podle vás recept, který Slavii dovede k postupu?

Klíčem je taktické zvládnutí zápasu. V tom je jejich slabina. V disciplíně, v plnění taktických povinností.

Ale Slavia v prvním ligovém utkání s Mladou Boleslaví také nehrála zcela bez chyb. Vy jste nastoupil na netradičním postu v obraně. Jak nově složená defenzivní řada podle vás fungovala?

Nějaké mouchy v naší hře určitě byly. Ale myslím, že jsme to zvládli obstojně. Hodně jsme na sebe mluvili, což je základ.

A spolupráce s Jaroslavem Černým, který hraje na levé straně zálohy? Ta byla bez problémů?

Myslím, že jsme se vhodně doplňovali. Nastupovali jsme za sebou už v přípravě, takže naše spolupráce klape.

Reklama

Související témata: