Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Sparta si poradila s Panathinaikosem 3:1

PRAHA

Favoritem byl soupeř. Fotbalisté pražské Sparty se však o postup do další fáze kvalifikace o Ligu mistrů chtějí porvat. První překážkou českého vicemistra byl ve 3. předkole nejprestižnější evropské soutěže řecký Panathinaikos Atény, se kterým Pražané v minulém roce vypadli. Jak se svěřenci Jozefa Chovance s Řeky vypořádali, jste mohli sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Holenda oslavuje svůj gól proti Panathinaikosu

Článek
Fotogalerie

Kouč letenského mužstva Jozef Chovanec věří, že Sparťané mohou v dvojzápase uspět. A to přesto, že si uvědomuje roli outsidera. „O tom není pochyb, ale my se snažit budeme a o výsledek se popereme. Jsme přece jen dál než loni, kdy jsme s ním vypadli. Nesmíme se však dopouštět individuálních chyb, které protivník evropského kalibru dovede využít, musíme hrát organizovaně, v čemž jsme přece jen dál než loni,“ věří Chovanec.

Přestože si Řekové nic jiného než postup přes pražskou Spartu nepřipouští, po svém příletu do Prahy se z nich žádné sebevědomé prohlášení neřinuly. „U nás ještě liga nezačala, takže jsme nesehráli žádné soutěžní utkání a proto nemohu tvrdit, že jsme stoprocentně připravení,“ vyprávěl nizozemský trenér na lavičce Panathinaikosu Henk Ten Cate.

Zápas třetího předkola Ligy mistrů mezi Spartou Praha a Panathinaikosem Atény začíná na pražské Letné od 20 hodin. Sledujte on-line reportáž na stránkách Sport.cz!

Sparta Praha - Panathinaikos 3:1
Branka: 26. Holenda, 32. Vacek, 86. Kalouda - 67. Salpigidis.
Základní sestava Sparty:
Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Žofčák, Vacek, Hušek, Zeman - Holenda, Wilfried.

Reklama

Související témata: