Hlavní obsah

Boj o milióny začíná i pro Slavii, sešívané čeká nevyzpytatelný Tiraspol

PRAHA

Po roce čekání by fotbalisté pražské Slavie opět rádi vešli branou do nejprestižnější klubové soutěže Evropy Ligy mistrů. Aby se tak stalo, musí sešívaní postoupit přes dvě předkola, přičemž úvodní zápas toho třetího je čeká již ve středu večer. Z moldavského Tiraspolu si svěřenci kouče Karla Jarolíma chtějí přivést co nejlepší výsledek do odvety. Jak se jim to povede sledujte v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Slávisté do mistorvské sezóny vstoupili remízou 1:1, když v prvním ostrém zápase v úvodním kole ligy hostili Mladou Boleslav. Že po příchodu devíti nových hráčů v letní pauze ještě neklapalo všechno tak jak mělo, přiznali i samotní hráči sešívaného celku.

„My se na začátku sezóny vždy rozjíždíme pomaleji. Už v minulých letech tomu tak bylo. Všechno si musí pořádně sednout,“ nechal se slyšet po utkání se Středočechy útočník sešívaných Stanislav Vlček. „V lize si zaváhání dovolit můžeme, v Champions League se ovšem každé zaváhání trestá,“ dodal zkušený forvard.

V Tiraspolu i bez Krajčíka

Do Tiraspolu odcestovali mistři české ligy bez tria zraněných Šmicra, Kaufmana a po nedělním tréninku i Pekharta. Do letadla ve směru Kišiněv nenastoupil ani Matej Krajčík, jenž podle kouče Jarolíma musí dohnat fyzičku. V sobotním ligovém duelu nebyl slovenský reprezentant ani mezi náhradníky.

Slavii, nasazený tým v tomto souboji, bude z lavičky v Tiraspolu koučovat asistent trenéra Jarolíma Petr Vrabec. Hlavní kouč sešívaných má totiž po vykázání na tribunu z loňského utkání Poháru UEFA proti Hamburku zákaz vést mužstvo ještě ve dvou duelech evropských pohárů. Taktická porada s týmem proto bude dříve než obvykle. „Věřím, že se s tímhle vypořádáme a nijak to náš výkon nepoznamená,“ řekl Jarolím.

Postup, nic jiného

Slavia je ve dvojzápasu se Šeriffem Tiraspol jasným favoritem. Ani zkušený kouč Jarolím si nic jiného než postup nepřipouští. „A to i přesto, že nás čeká hodně nepříjemný soupeř. Ale máme dostatek informací, takže nás snad nic nezaskočí,“ svěřil se před odletem Jarolím s tím, že o svém soupeři vyzvídal i od Sparty, která se loni s Tiraspolem také utkala.

O výsledku, jenž by měl být pro sešívané přijatelným, ale nejúspěšnější trenér v historii klubu mluvit nechtěl. „Samozřejmě nechci říkat, co pro nás bude úspěch. To uvidíme podle průběhu. Ale postoupit z tohoto dvojzápasu prostě musíme,“ stojí si na svém Jarolím.

Nesnesitelné vedro

Do úvodního zápasu 3. předkola pravděpodobně vyběhne velmi podobná sestava té, jaká se představila v úvodním kole ligy proti Mladé Boleslavi. „Je možné, že drobné úpravy budou, ale rozhodně nepůjde o nic zásadního,“ řekl Jarolím, jehož svěřence nečeká v Moldávii vůbec příjemné počasí. Vždyť celý minulý týden neklesla ve dne v zemi soupeře teplota pod čtyřicet stupňů Celsia.

První klání mezi oběma týmy bude rozhodovat trojice sudích z Irska. Hlavním arbitrem bude Alan Kelly, na čarách mu budou asistovat Marc Douglas a Kenneth Hennessy. Duel nevysílá žádná televize, on-line reportáž můžete ve spolupráci s oficiálním webem pražské Slavie (www.slavia.cz) sledovat od 19 hodin na Sport.cz.

Předpokládané sestavy:
Šeriff: Namaško - Tarchnišvili, Karpovič, Rodriguez, Nadson - Suvorov, Kornějenkov, Rouamba, Bulat, Balima - Diedu.
Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda, Volešák, Ragued, J. Černý - Vlček, Šenkeřík.

Reklama

Související témata: