Hlavní obsah

Běloruský reprezentant Kovba je novou posilou Sparty

PRAHA

Novou posilu získala hned po prvním kvalifikačním duelu Ligy mistrů s řeckým Panathinaikosem Atény fotbalová Sparta. Stal se jí devětadvacetiletý běloruský reprezentant Denis Kovba, s nímž Pražané podepíší smlouvu v průběhu středečního dopoledne.

Foto: www.kc-camapa.ru

Denis Kovba ještě v dresu Samary

Článek

Už před vstupem do ligového a pohárového podzimu hledala Sparta zoufale defenzivního záložníka. Žádný div, když v jejích řadách řádí marodka. Námluvy se slávistickým Trappem nakonec nevyšly, takže se Pražané podívali do Ruska, odkud před týdnem už mimochodem přišel Prudnikov.

Nakonec v Kollerově a Jarošíkově Samaře získala devětadvacetiletého běloruského reprezentanta Denise Kovbu, jemuž v klubu skončila smlouva a byl volným hráčem.

„Za Samaru odehrál v ruské lize přes 250 zápasů, běloruský dres oblékl čtyřicetkrát a dal čtyři góly. Mohl by nám pomoci,“ potvrdil informace Sport.cz personální  ředitel Sparty Jakub Otava. „Samozřejmě že jsme se na něho vyptávali Jarošíka a Kollera a oba nám 188 centimetrů vysokého záložníka doporučili. Při sledování dvd udělal na trenéry také dobrý dojem.“

Běloruský reprezentant Denis Kovba  v úterý sledoval z tribuny zápas Sparty s Panathinaikosem, dnes podepíše s Pražany smlouvu. „Samozřejmě že hned po duelech s Panathinaikosem ho dopíšeme na pohárovou soupisku,“ nechal se slyšet Otava.

Denis Jurjevič Kovba začínal s dospělým fotbalem jako sedmnáctiletý v běloruském Vitebsku. Poté si dva roky zahrál na Ukrajině a v roce 2000 přešel do Samary hrající v té době druhou ruskou ligu. V klubu působil doteď a před pěti lety zažil s klubem finále Ruského poháru. Pravidelně se objevuje v běloruské reprezentaci.

Reklama

Související témata: