Hlavní obsah

Fotbalové fanoušky hlídali i britští specialisté

PRAHA

Zápas pražské Sparty a londýnské Chelsea ve fotbalové Lize mistrů sledovalo na Letné i několik set britských fanoušků. Kvůli nim česká policie posílila hlídky a navíc na pomoc přijeli i angličtí specialisté.

Článek

"V rámci mezinárodní spolupráce mezi policejním prezidiem a příslušným státem přijelo i několik policejních důstojníků, kteří znají fanoušky a jsou naší policii nápomocni," uvedla Miklíková. Anglických specialistů na 'rowdies' bylo podle ní v Česku méně než pět.

Podle Miklíkové navíc nevpustili celníci do země několik set anglických fanoušků. "Na hranicích mají registr nežádoucích osob a pokud mají o člověku evidenci, tak ho nevpustí," dodala.

Fanoušci se přes den pohybovali po městě spíš rozptýleně nebo jen v malých skupinách. Policie přistoupila i k dopravním opatřením v ulici U Sparty.

Krátce po poledni v ulicích hlavního města mnoho anglických fanoušků nebylo. Malé hloučky mladých mužů v modrých fotbalových dresech se procházely hlavně po Václavském a Staroměstském náměstí. Někteří neodolali českému pivu, jiní obchodům se suvenýry. Zápas pak proběhl bez incidentů.

Reklama

Související témata: