Hlavní obsah

Střelec Kalouda: O mezerách Panathinaikosu jsme věděli a dobře je využili

Fotbalová Sparta udělala v úterním večeru českému fotbalu dobrou reklamu. V úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů totiž přehrála loňského osmifinalistu soutěže řecký Panathinaikos 3:1 a udělala tak důležitý krok k postupu do další fáze. Že letenské nečeká v odvetě žádná legrace, ví dobře i střelec třetí branky domácích Luboš Kalouda. „U nich musíme hrát znovu na rychlé brejky,“ řekl po utkání Kalouda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Luboš Kalouda ze Sparty (č. 19) střílí gól do sítě Panathinaikosu Atény ve 3. předkole Ligy mistrů.

Článek

Jak hodnotíte utkání, které jste pro mnohé vyhráli překvapivě vysoko 3:1?

Jednoduché to určitě nebylo. Před zápasem jsme se dívali na loňské duely a všimli jsme si jistých mezer v jejich hře. Navíc liga u nich ještě nezačala, což se v samotném zápase trochu projevilo. Já jsem se na trávník dostal, když jsme vedli 2:1.

A gólem jste rozhodl o výhře s dvoubrankovým rozdílem...

Zaplaťpánbůh, že to tak dopadlo. Chvíli po svém příchodu na hřiště jsem se navíc neuvedl nejlépe. Protihráč si mě obešel, dopustil jsem se faulu, ještě že se nakonec vše v dobré obrátilo.

Jak jste viděl vaši gólovou situaci z 86. minuty?

Bony Wilfried mi dobře sklepl míč. Na hranici vápna jsem viděl, že mě nikdo neatakuje, tak jsem to zkusil vystřelit. Naštěstí to tam spadlo.

Co vám řekl trenér, když vás posílal na hřiště?

Že když to udržíme, tak to bude dobrý.

Nejenže jste už neinkasovali, ale do odvety, jež se hraje za týden v Aténách, jste si vypracovali ještě slibnější pozici...

Klobouk dolu před naší obranou. Ta zahrála opravdu skvěle. Těch nepříjemných vysokých míčů, se kterými se musela během celého zápasu vypořádat. Opravdu je třeba vzdát klukům z defenzívy hold. Když je navíc podpoříme i my v útoku, pak by nám to mohlo klapat.

To jste již naznačili. A nynější tři góly mohou být pro váš tým do budoucna příslibem...

To ano. Co se ale týče dvojzápasu s Panathinaikosem, ten je ještě otevřený.

Už příští středu vás čeká odveta na horké půdě v Atenách. S čím do tohoto zápasu půjdete, abyste nakonec slavili postup do 4. předkola?

Od začátku musíme hrát, stejně tak jako nyní, na nulu vzadu. A stejně tak jako tentokrát musíme mít založenou hru na rychlých protiútocích.

Reklama

Související témata: