Hlavní obsah

Hubník nejdříve Žofčáka seřval, pak se mu omlouval

PRAHA

Osopil se na Žofčáka a setřel ho na tři doby. Sparta v nastaveném čase kvalifikačního duelu s Panthinaikosem podruhé inkasovala a vidina slibného náskoku pro odvetu se v tu chvíli rozplývala. „Klid, klid, sudí pískal, slyšel jsem ho,“ uklidňoval svého mravokárce Romana Hubníka slovenský záložník v letenských službách Žofčák.

Článek

Branka skutečně neplatila, neboť chorvatský sudí nedal pokyn k zahájení hry a navíc se mu nelíbila strkanice mezi hráči, k níž v šestnáctce Sparty došlo. „Takže jsem šel a Žofimu se omluvil. V první chvíli jsem byl ale pořádně naštvaný, že protihráče neuhlídal,“ přiznával Roman Hubník, že mezi nimi došlo k vzrušené výměně názorů.

„Mrzlo by, kdybychom dostali durhý gól a o náskok přišli. Na Panathinaikos jsme byli výborně připraveni, takže nás ničím nepřekvapil. A navíc - oni chtěli hrát, což nám vyhovovalo. Mnohem horší je, když protivník zaleze k bráně a jen čeká,“ glosoval Hubník průběh první kvalifikační partie o Ligu mistrů, která Spartě nadmíru vyšla.

Hubník by šel s Řepkou i do reprezentace

„Hráli jsme jako tým a každý z nás přidal ještě něco navíc. A výborná atmosféra v hledišti nám také ohromně pomohla,“ pochvaloval si podporu publika stoper, který vytvořil s Tomáše Řepkou perfektní dvojici. Až by se chtělo zvolat reprezentační.

„Pokud bychom se dostali oba do nároďáku, byla by to určitě výhoda, neboť spolu hrajeme už půl roku. Rozumíme si, doplňujeme se, role máme rozdělené... Tomáš je lídrem v kabině i na hřišti, na place víme, co může jeden od druhého čekat,“ nijak se nebrání podobné představě Hubník.

Vidině postupu přes Panathinaokos do čtvrtého kvalifikačního předkola Ligy mistrů se samozřejmě také nebrání.

„Podali jsme výborný výkon, zlomili řecké prokletí, i když před zápasem nám lidi moc nevěřili, sebevědomí šlo určitě nahoru. Odveta bude ale těžká, i když naši jistou výhodou bude, že Řekové vsadí na ofenzívu, aby smazali dvougólové manko. Budeme tudíž hrát zezadu a spoléhat na brejky, z nichž se budeme pokoušet vstřelit branku,“ přemýšlel, co jeho i Spartu za týden pod Akropolí čeká.

„Chce to hlavně  klid, každý zápas přece začíná za stavu 0:0,“ uklidňoval Roman Hubník sebe i mladší spoluhráče.

Reklama

Související témata: