Hlavní obsah

Pekla se nebojím, já se na něj těším, svěřoval se sparťanský obránce Hubník

Je připraven, že v kvalifikační odvetě třetího předkola Ligy mistrů s Panathinaikosem na něm bude v Aténách ležet obrovská tíha. Bez Řepky po boku by se musel Roman Hubník stát sloupem sparťanské obrany a zároveň i jejím dirigentem v náročném duelu v pekelném řeckém prostředí.

Článek

Případná absence Tomáše Řepky se skloňuje ve všech pádech. Vy po jeho boku nastupujete už rok, takže dokážete posoudit, jak moc by v odvetě proti Panathinaikosu chyběl?

Moc, protože je vůdcem v kabině i na hřišti a navíc má i v Řecku takové jméno, že u soupeřů budí respekt. Během utkání je to samozřejmě znát. Takže kdyby nastoupit nemohl, Panathinaikosu bychom odvetu usnadnili.

Vy věříte tomu, že by se v odvetě mohl přece jen objevit?

Moc ne. Jakmile jsem v pátek viděl, jak se skácel k zemi, zatrnulo mi. A když mi Tomáš říkal, že je to sval, tušil jsem, že je zle. Bude potřebovat delší čas, aby se dal dohromady.

Takže zřejmě nezbude, než abyste v aténské pekle nastoupil s mladým Rakušanem Hohenederem po boku a dirigoval ho...

Zatím jsme spolu odehráli jediný zápas. A navíc jen v přípravě proti Linci. Problém je hlavně v komunikaci, neboť on česky ještě moc neumí. Proto si budeme muset vystačit s pár slovíčky.

V bouřlivém prostředí, které vás čeká, to bude dvojnásob těžké...

Slyšel jsem od spoluhráčů, kteří loni proti Panathinaikosu nastoupili, jaké peklo nás čeká. Ale já se na atmosféru těším.

Myslíte, že mladý tým Sparty je schopen bouřlivou odvetu zvládnout a přes Panathinaikos postoupit?

Bude to těžké, protože přes naše vítězství v prvním duelu v Praze je Panathinaikos stále favoritem. Bude hrát před plným stadiónem, diváci ho poženou dopředu, ale my musíme zápas zvládnout. Nesmíme jen bránit, musíme se pouštět dopředu.

Je to reálné?

Pokud nepodlehneme euforii, jako v prvním zápase, pak určitě. V Praze stačilo pár chybiček, z nichž se rodily rychlé kontry Řeků a také jejich obrovské šance, které naštěstí neproměnili a dokonce ani penaltu nedali. V odvetě se ale může všechno obrátit - mohou mít dvě příležitosti a dát dva góly. I na to musíme být připraveni.

Reklama

Související témata: