Hlavní obsah

Odvetu Sparty v Aténách nakonec Česká televize vysílá!

PRAHA

Odveta Sparty s Panathinaikosem na obrazovkách České televize v úterý večer nakonec přece jen bude, takže fotbaloví diváci si mohou oddechnout. Odvetné utkání 3. předkola Ligy mistrů přímým přenosem odvysílá sportovní kanál ČT 4. "Vždy chceme fotbal vysílat a proto jsem rád, že jsme se dohodli," nechal se pro Sport.cz slyšet šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý.

Foto: Milan Malíček, Právo

Luboš Kalouda ze Sparty (č. 19) střílí gól do sítě Panathinaikosu Atény ve 3. předkole Ligy mistrů.

Článek

„Byla to dramatická a hodně náročná jednání, ale nakonec jsme dosáhli svého a utkání z Atén budeme živě vysílat," oddechl si po strastiplném martyriu šéf sportovní redakce České televize Otakar Černý.

"Všechno bylo a je samozřejmě o penězích, což platilo i o přenosu kvalifikačního duelu Ligy  mistrů mezi Panathinaikosem a Spartou. Podstatné je, že jsme dosáhli oboustranného kompromisu, protože snahou České televize vždy je, aby se fotbal vysílal," rozpovídal se pro Sport.cz Otakar Černý.

Taktika "last minute" mu tentokrát vyšla a fotbalový národ tudíž na ČT 4 uvidí, jak Sparta obstojí v aténském pekle.

Zápas Slavie s Tiraspolem nakonec v televizi nebude. „Se Slávií jsme samozřejmě jednali, ta však o televizní přenos nemá zájem,“ říká Černý, jehož slova potvrzuje i tiskový mluvčí Slavie Praha Ondřej Zlámal. „V televizi zápas nebude. Takové jsou poslední informace. Doufáme, že nás v duelu s těžkým a podceňovaným Šeriffem Tiraspol přijde povzbudit co nejvíce fanoušků.“

O tom, že se Slavia rozhodla vsadit na to, že ji největší fanoušci přijdou podpořit osobně, vypovídá i prohlášení na oficiálním webu Slavie. „Každý fanoušek bude v hledišti znát, Slavia předem děkuje všem, kdo ve středu večer zamíří do Edenu s tím, že klubu našeho srdce přijdou pomoci v ten nejdůležitější moment,“ stojí v něm.

Zápas mezi Spartou a Panathinaikosem začíná v úterý ve 20:45, přímý přenos České televize začíná o pět minut dříve. Středeční duel mezi Slavií a Šeriffem startuje ve 20:00. Oba zápasy můžete sledovat v on-line reportážích na stránkách Sport.cz.

Reklama

Související témata: